A venit din Anglia cu gânduri de Olimpiadă

Aruncătoarea de suliță Denisa Mihalcea, antrenată de Mihail Zară, are 21 de ani și s-a născut la Onești, județul Bacău și concurează pentru Universitatea Cluj din acest an.

A început atletismul în 2018, ca junioară la Clubul Sportiv Școlar Viitorul Cluj devenind în același an campioană națională. Performanța a fost repetată în anii următori, cel mai recent fiind în luna martie a acestui an când cucerit titlul de campioană națională la aruncarea suliței la tineret U23, completată de medalia de argint la seniori.

Denisa Mihalcea a trăit în Anglia de la vârsta de 5 ani și a revenit în țară încurajată de antrenorul său Mihail Zară să se pregătească pentru Olimpiada din 2024.

„Am început atletismul cu probele de alergări, dar într-o zi mi s-a propus să înlocuiesc o colegă aruncătoare de suliță care se acidentase. Întâmplător sau nu, la chiar prima încercare am doborât recordul național la categoria mea de vârstă. Sper să depășim repede această pandemie pentru a mă putea pregăti așa cum îmi doresc pentru a-mi atinge visul de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Până atunci sper să obțin rezultate cât mai bune la Campionatele Europene și Mondiale de anul viitor.”

Comments

comments