Vasile Bogdan – antrenor al secției de atletism

Cariera mea de sportiv și cea de antrenor se intersectează cu cea a CS ”U” Cluj. Prima mea întâlnire cu sportul universitar s-a petrecut în toamna lui 1969, boboc student fiind, și legitimat la acest club, am fost invitat la Aniversarea a 50 de ani a clubului. De atunci a fost și rămâne singurul club sportiv la care am activat.

Sincer nu prea îmi place să scriu despre mine, nici să-mi prezint palmaresul. Cred că aceste analize trebuie să le facă alții, care să fie feriți de subiectivismul firesc al „laudei de sine”.

De ce doar un singur club? Pentru că, sfidând sau nu, exprimările șablon, acest club a fost, este și va rămâne un „spirit tineresc”, un simbol, o punte peste mulți ani a ceea ce a însemnat performanța sportivă universitară clujeană.

Începând cu Maestrul „Doctorul” și terminând cu ceilalți antrenori care au contribuit cu medalii la palmaresul clubului, cred ca acest „arc peste timp” și a găsit consistența prin sutele de medalii, titluri de campion, medalii la diverse campionate de nivel mondial, european, balcanic sau competiții interrne, confirmă spiritul de performanță care însoțește titlul de „antrenor al CS ”U”- lui”.

Statistica există, curioșii pot afla numărul de medalii câștigate de fiecare sportiv în parte, a valorii acestora, evident a palmaresului sportiv, dirijat și nivelat de știința antrenorilor.

Cred că la împlinirea a 100 de ani de existență a Clubului Sportiv Universitatea Cluj, sărbătorit în 2019, și a celor 50 de ani de când activez aici, am reușit și eu să contribui cu câteva rezultate la „tezaurul de medalii” printre care aș aminti:

  • Peste 200 medalii, 5 medalii de nivel european, 1 medalie la Universiadă, 20 medalii balcanice, 15 atleți în loturile naționale, 8 recorduri naționale la diferite categorii de vârstă, și la care se adaugă palmaresul meu ca sportiv de performanță al secției de atletism în perioada 1969-1983.

Palmaresul meu rămâne la latitudinea curioșilor, să identifice ei rezultatele.

Până la urmă, o viață petrecută, în cea mai mare parte sub aceleași culori, înseamnă mai mult decât o înșiruire de medalii sau diplome, înseamnă credință, fidelitate și dragoste.

Vivat, Crescat, Floreat CS ”U”!!!

Notă CSU: Vasile Bogdan este deținătorul recordului național la Decatlon, cu 7.848 puncte, stabilit în anul 1975.

Comments

comments