”U” NTT Data Cluj, final de sezon

 Sursă foto: Marius Jucan

Sursă foto: Marius Jucan

Sâmbătă, 30 martie, a avut loc ultima etapă din Faza II, locurile 7-8, a Diviziei A1 Feminin. Echipa de volei feminin ”U” NTT Data Cluj a jucat, astfel, ultimul meci din sezonul 2018-2019, adversarul fiind CSU Belor Galați.

Jocul a avut loc la Galați și a fost câștigat de echipa clujeană cu 3-2, rezultatele pe seturi fiind 25-23, 19-25, 21-25, 25-21, 15-11.

„Meciul a fost destul de greu pentru că nu mai era miză. Era doar pentru orgoliul echipei. Nu mai era miză, că dacă faci puncte urci în clasament, iar dacă nu faci cobori. Deci, noi când am terminat prima fază de campionat eram pe locul cinci. Noi ne-am dorit să câștigăm pentru că am pierdut acasă cu 2-3. Le felicit pe fete pentru rezultatul de sâmbătă. Consider că acest sezon a fost oscilant, din punctul de vedere al tuturor echipelor au fost multe surprize și, pe noi, ne-a dezavantajat retragerea Timișoarei din campionat. În tur am mers foarte bine, ne-am îndeplinit obiectivele cu cine puteam să câștigăm și cu cine nu. Din păcate, și asta e un impediment, zic eu, că Timișoara s-a retras și nu am avut șansă să jucăm cu ele acasă ca să ne facem punctele, ceea ce eu cred că era posibil. Sorina Mocan, care era titulară, coordonatoarea mea de joc s-a accidentat după meciul cu CSM-ul și am rămas cu Andreea Tămaș, care a încercat să se ridice la nivelul echipei ca să putem să obținem un rezultat pozitiv. Din păcate, am terminat repede campionatul. E strigător la cer că termini campionatul la sfârșitul lui martie și până în octombrie e pauză. Eu consider că e o pauză foarte lungă și ar trebui să se schimbe structura. Adică, dacă sunt opt echipe nu joci 1-6 și 7-8, joci 1-4 și 5-8 sau altă structură pentru că așa cine e pe ultimele locuri termină campionatul foarte repede, iar restul echipelor îl termină la finalul lui aprilie, începutul lunii mai. Noi am luat o pauză de o săptămână acum, iar apoi vom relua pregătirea, bazându-ne mai mult pe partea tehnică. Ne vom pregăti timp de opt săptămâni, iar apoi vom lua vacanță până în august”, a declarat Luminița Trombițaș, antrenoarea clujencelor.

”U” NTT Data Cluj s-a clasat la finalul acestui sezon pe locul 7 cu 14 puncte, iar Belor Galați pe locul 8 cu șapte puncte.

Comments

comments