”U” Cluj, victorie categorică împotriva liderului din Brăila

 Foto: Silviu Cristea

Foto: Silviu Cristea

Florentin Pera a debutat cu un succes de răsunet pe banca echipei de handbal feminin a Universității Cluj. ”Studentele” s-au impus miercuri, 9 noiembrie în fața celor de la HC Dunărea Brăila cu scorul de 30-18, într-un meci disputat pe teren propriu. Întâlnirea din Sala Sporturilor „Horia Demian” a contat pentru etapa a zecea din Liga Națională și a însemnat prima victorie a handbalistelor după un șir de patru înfrângeri.

Clujencele au început foarte bine confruntarea și aveau un avantaj 6 goluri după aproximativ zece minute, tabela indicând 8-2. La pauză, Universitatea conducea cu 14-9. Treptat, echipa noastră și-a mărit avantajul, ajungându-se la o  diferență de 12 goluri între cele două adversare. Jucătoarele în alb-negru au gestionat excelent finalul partidei și au păstrat acest avantaj până la final, câștigând la pas disputa cu liderul clasamentului.

Portarul Ionica Munteanu a prins o zi excelentă, stopând o mare parte a aruncărilor venite din partea formației adverse. Florina Chintoan a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 8 goluri, fiind urmată de Alla Sheiko cu 6 reușite. Abigail Vălean, Cristina Laslo și Diana Puiu au înscris fiecare câte 3 goluri.

„Nu am reușit să vorbesc mult cu fetele, dar le-am trasat niște sarcini și chiar au fost foarte receptive, au primit bine informațiile, a fost bine la antrenamente și a fost perfect totul. Ce să mai zic? Nu am cuvinte și eu sunt foarte multumit și chiar dacă fetele au venit după o perioadă dificilă, au reușit să strângă rândurile, să se mobilizeze și să să joace 100% din capacitate și să mă bucur că nu au cedat nici o secundă, dimpotrivă, chiar au accelerat până la finalul jocului ceea ce arată că este o echipă cu potențial și dorință de victorie. Spiritul de echipă, cred eu, că a fos plusul echipei. Fetele s-au bucurat pentru reușite, s-au încurajat, au vorbit între ele și au avut o prestație poate mult peste așteptări, s-au autodepășit, dar cred că este cea reală. Sigur că nu am putut să pregătim foarte mult în aceste zile dar fetele au ținut cont și au respectat ceea ce eu am discutat, asta înseamnă că sunt fete care au disciplină și desigur, mai sunt multe probleme de pus la punct, dar campionatul este lung. Important este să avem lotul sănătos, să fie liniște, să fie o atmosferă bună, de lucru, în vederea realizării a ceea ce ne-am propus. Să sperăm că treptat și publicul spectator va veni în sprijinul fetelor. Galeria a fost și unul dintre motivele pentru care am acceptat în acest moment dificil Clujul având în vedere că este un club cu tradiție cu suporteri extraordinari, cu o atmosferă pe care orice antrenor și orice echipă și-o dorește și, cu siguranță, publicul spectator a fost al 8-lea jucător. Mi-a plăcut atmosfera din toate punctele de vedere. A fost pentru mine personal un debut foarte bun și țin să mulțumesc suporterilor care au făcut o atmosferă superbă. De asemenea, țin să mulțumesc fetelor pentru joc deoarece ele sunt principalele artizane ale victoriei”, a declarat tehnicianul Universității Cluj, Florentin Pera.

Comments

comments