”U” – campioană națională

Campionatele Naționale de Scrabble în limba română pe anul 2021 s-au încheiat la București cu turneele desfășurate în perioada 25-29 noiembrie. Echipa de seniori a Clubului Sportiv Universitatea a câștigat turneul final și a devenit campioană națională pentru a noua oară (în fața CSM București).

Competiția individuală pentru titlul de campion național la General a fost extrem de echilibrată și a fost decisă la ultima probă de concurs, Alexandru Lăcătâș de la „U” Cluj obținând titlul de vicecampion național. Acesta a avut un an excelent, câștigând alte două medalii de aur (la probele Libere și Compunere) și două medalii de argint (la probele Duplicat și Anticipație).

Sportivii de la CS Universitatea au mai obținut următoarele medalii: Gheorghe Roman – medalie de argint la Libere, Alexandru Gheorghiu – medalie de argint la Compunere, Vasile Mihalache – medalii de bronz la General și Libere, Corneliu Faur – medalii de bronz la Duplicat și Anticipație.

La Tineret echipa CS ”U” Cluj a devenit vicecampioană națională, fiind foarte aproape să recupereze distanța față de primul loc, ocupat de Argus Tg. Frumos. La individual juniori titlul de campion național la General a fost câștigat detașat de către Iustin Enea de la „U”, care a devenit campion național și la probele Duplicat și Libere și vicecampion național la proba Compunere. De asemenea, Cristian Caba a obținut medalia de bronz la proba Libere.

Comments

comments