Transferuri la ”U” Prodvinalco

Staff-ul tehnic al echipei de rugby masculin ”U” Prodvinalco a perfectat transferul a cinci sportivi, care au jucat la naționalele U18 și U20 ale României.

Virgil Ghenea (foto stânga sus), rugbyst cu meciuri bifate la naționalele U18 și U20, a început să joace rugby la CSS Unirea Iași, apoi s-a transferat la CSS 2 Baia Mare, iar în sezonul precedent a jucat în Franța la Stade Aurillacois. Acum el este jucătorul echipei ”U” Prodvinalco. Virgil Ghenea are 18 ani și joacă în linia a doua/ linia a treia.

„Mă bucur să fiu parte a clubului Universitatea Cluj, un club cu tradiție în sportul românesc. Îmi doresc ca sezonul acesta să ajut echipa în atingerea obiectivelor stabilite”, a spus Virgil Ghenea.

În vârstă de 19 ani, Alexandru Harasim joacă pe postul nr. 10, ultima echipă la care a jucat fiind CSȘ 2 Baia Mare. La fel ca și Ghene Virgil el a bifat meciuri la naționalele U18 și U20, participând și la Campionatul Mondial U20 din 2018 și la Campionatul European U20 de anul acesta din Portugalia.

„Am venit aici pentru că se pune baza mai mult pe evoluția tinerilor. Aici am ocazia să joc multe meciuri, să acumulez experiență. Îmi place că este o echipă care pune accentul pe evoluția fiecărui jucător. Oricine poate evolua de la meci la meci, colegii sunt de treabă și te sfătuiesc tot timpul pentru a te ajuta în ceea ce privește partea de organizare”, a declarat Alexandru Harasim.

Alin Toma (foto dreapta sus) a început să joace rugby de la vârsta de 12 ani la CSR Pașcani, după care a mers la CSȘ 2 Baia Mare, de unde a fost selecționat în loturile naționale U18 și U20, de rugby în 7 și 15, participând la Campionatele Europene din Polonia 2018 (U18-15’s), Lituania 2018 (U18- 7’s) și Portugalia 2019 (U20-15’s). El are 19 ani și joacă în linia a doua și a treia.

„Mă bucur că am reușit să ajung la Universitatea, o echipă care crede în tineri și îi ajută să se dezvolte. Îmi doresc să pot juca în cât mai multe meciuri, să ajut echipa și să dau tot ce e mai bun pentru «U»!”, a spus Alin Toma.

În vârstă de 19 ani, Darius Vulturar (foto stânga jos) a îmbrăcat tricoul echipelor RCM UVT Timișoara și CSS 2 Baia Mare, iar din sezonul 2019-2020 îl va îmbrăca pe cel ”alb-negru”. A jucat pentru naționala U18 atât de rugby în 7, cât și de rugby în 15, iar acum a fost selecționat la lotul național U20. Darius Vulturar joacă în linia a treia.

„Am venit la «U» Cluj pentru că am posibilitatea de a juca și de a crește la un nivel înalt. Îmi place «U» Cluj fiindcă este o echipă unită și are dorința de a juca rugby și am hotărât să vin să joc și eu pentru Universitatea. Colegii sunt foarte de treabă și foarte deschiși”, a spus Darius Vulturar.

Andrei Pricopie (foto dreapta jos), linia a treia, are 19 ani și a venit la ”U” Prodvinalco de la CSȘ 2 Baia Mare. El a participat cu naționala U18 de rugby în 7 la Campionatul European din Lituania 2018 și cu naționala U20 de rugby în 15 la Campionatul European din Portugalia.

„Am primit oferta de la Universitatea Cluj de câteva luni și am acceptat lejer. Știam că e o echipă care îi crește pe cei tineri. Am fost conștient că aici pot progresa foarte mult deoarece am mai multe șanse să joc. Sper să pot ajuta echipa în toate modurile posibile”, a explicat Andrei Pricopie.

Comments

comments