Stagiu de pregătire cu Stejăreii pentru Hîmpea

 Foto: www.frr.ro

Foto: www.frr.ro

Naționala de U18 a României continuă pregătirile pentru Campionatul European cu un cantonament la Castres, Franța. După un stagiu în Anglia, la Gloucester, și două meciuri disputate
cu echipa de U18 a clubului din localitate, Stejăreii se adună într-un nou cantonament. De această dată ei se vor pregăti în Franța, la Castres, cantonament care se va face între 20-26 martie.

Lotul se va reuni pe 19 martie la ora 10:00, la sediul Federației Române de Rugby din Bd. Marăști nr. 18-20, după care echipa va face antrenament pe Stadionul Ciurel. Stejăreii vor asista apoi la partida dintre România și Georgia, care va avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf de la ora 15:00.

„Marți vom avea un antrenament și un meci comun, 2 reprize de câte 20 de minute, cu echipa de U18 a Academiei celor de la Castres, iar joi ne vom deplasa la Albi, pentru un meci cu echipa din localitate. Acest meci se promovează foarte mult, vom juca seara, ceea ce va fi o premieră pentru jucători. Sunt așteptați mulți spectatori, pentru Stejărei fiind prima dată când vor evolua în fața unui public numeros, ceea ce pentru noi este un adevărat câștig pentru că le putem vedea reacțiile jucătorilor. Cantonamentul de la Gloucester a fost benefic, după primul meci, am facut o analiză video foarte bună și am văzut toate aspectele la care suntem deficitari. Mă bucur că pentru al doilea am reușit să îndreptăm multe din greșelile noastre și mai ales, mă bucur că băieții au abordat partida cu o atitudine schimbată. Sunt două cantonamente importante inaintea Campionatului European pentru că îi putem vedea pe jucători cum reacționează la schimbarea mediului, la presiunea jocului, putem vedea ce decizii iau sub presiune. Grupul s-a legat bine, mai trebuie să lucrăm un pic la unitatea echipei, doar uniți fiind putem câștiga Campionatul European”, a declarat Horea Hîmpea, directorul tehnic al României U18 și antrenorul echipei de rugby masculin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

La Men’s Trophy U18 care va avea loc între 6-16 aprilie la Quimper, România va debuta pe 8 aprilie, cu Cehia. Din această grupă mai fac parte: Polonia, Olanda, Rusia, Ucraina, Germania, Luxembourg. Din lotul celor 31 de sportivi selecționați face parte și Darius Plăcintar, sportiv legitimat la CS Mănăștur, echipa a doua a Universității Cluj.

Sursa: www.frr.ro

Comments

comments