Șase medalii la Campionatul Național de Tineret la Haltere

Trei halterofili legitimați la Universitatea Cluj au participat de marți, 11 octombrie la finala Campionatului Național de Tineret, organizată în Sala Polivalentă din Bistrița. Darius Șuiugan a concurat la categoria 77 kg și a cucerit titlul de campion național la tineret după ce a obținut trei medalii de aur: Locul I la Smuls = 130 kg, Locul I la Aruncat = 163 kg și Locul I per Total= 293 kg. Marian Bîlc a obținut titlul de vicecampion al categoriei 62 de kg câștigând trei medalii de argint la Smuls = 110 kg, Aruncat = 117 kg și Total = 227 kg, iar Robert Katona a terminat pe locul IV la aceeași categorie. Anul trecut, Katona Robert a participat la categoria 56 de kg, unde a câștigat trei medalii de aur și titlul de campion național, însă anul acesta a urcat o categorie și nu și-a revenit după o accidentare mai veche la mână.

„Toți sportivii au făcut un concurs bun. Katona începe să-și revină după accidentarea suferită la mână, iar Șuiugan a demonstrat forma bună în care se află chiar dacă a urcat o categorie. Sperăm ca la naționalele de seniori de luna viitoare Bîlc să câștige aurul, iar Katona să se claseze pe podium”, a declarat Ciprian Teodorescu, antrenorul halterofililor universitari.

Campionatele Naționale de Seniori la haltere sunt programate a se desfășura în perioada 8-12 noiembrie, la Bascov, lângă Pitești, județul Argeș.

Comments

comments