Șapte medalii la Concursul Țărilor Central-Europene

Ana Dascăl și George Rațiu, sportivi legitimați la secția de natație a CS ”U”,  au participat în perioada 9-11 decembrie la Campionatul Țărilor Central-Europene de Înot care s-a desfășurat la Kosice, Slovacia. Competițiile au fost deschise juniorilor, băieți cu vârste de 15-16 ani, respectiv fete cu vârste de 13-14 ani.

În cele trei zile de concurs înotătorii Universității Cluj au cucerit șapte medalii dintre care două de aur, una de argint și patru de bronz.

În prima zi a competiției, George Rațiu a cucerit medalia de bronz la proba de 100 metri liber, cu timpul de 52:09, în timp ce Ana Dascăl a câștigat proba similară feminină, cu timpul de 57:84. Ștafeta masculină de 4X100 metri mixt a României a abordat competiția în următoarea formulă, cu Daniel Martin, George Rațiu, Mihai Micu și George Constantin-Stoica. Timpul cumulat a fost de 3:54:32, ceea ce ne-a adus o medalie de bronz, cu timp de nou record național pentru juniorii sub 16 ani.

În a doua zi a întrecerilor Ana Dascăl a luat medalia de argint la 50 metri liber, cu timpul de 26:83, iar George Rațiu, la aceeași probă, varianta masculină, este campion central-european, cu timpul de 23:55. Ultima reuniune de la Concursul Țărilor Central Europene la înot a adus alte rezultate notabile pentru componenții echipei naționale de juniori a României. Ana Dascăl a deschis ziua cu o medalie de bronz la 200 metri liber, cu timpul de 2:07:65. Proba care a închis competiția de la Kosice a fost ștafeta masculină de 4X100 metri liber, unde România a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere, în componența George Rațiu, Călin Pop, George Constantin-Stoica și Daniel Martin, timpul cumulat fiind de 3:33:17.

Bilanțul total al României la Concursul Țărilor Central Europene de la Kosice a fost de 14 medalii, din care 5 de aur, 2 de argint și 7 de bronz. La masculin am obținut 9 medalii, 4 de aur, una de argint și 4 de bronz, iar la fete restul de 5 medalii, din care una de aur, una de argint și trei de bronz. În ambele clasamente, masculin și feminin, România s-a situat pe locul al treilea între națiunile participante. În clasamentul general, întocmit după adițiunea punctelor, România s-a situat tot pe locul al treilea, după Ungaria și Polonia. În total, la Concursul Țărilor Central Europene de la Kosice, din Slovacia, au participat 9 țări. Cursele s-au desfășurat în bazin lung (50 metri).

Comments

comments