S-a încheiat sezonul în Liga I de baschet masculin

Liga I la baschet masculin a programat, la sfârșitul săptămânii trecute, două jocuri în deplasare pentru Universitatea Cluj.

Sâmbătă s-a disputat meciul restanță din etapa a 15-a cu ACS Ralph Brașov încheiat cu victoria echipei antrenate de Florin Covaciu și Vlad Bota, scor 74-65, după ce la pauza mare brașovenii conduceau cu 37-32.

Partida din Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” a stat sub semnul echilibrului în primele trei sferturi, după care ”U” a preluat inițiativa, l-a câștigat pe cel de al 4-lea cu 25-15 și și-a adjudecat victoria.

Punctele formației noastre au fost reușite de: Rareș Mihășan 27, Mihnea Tudor Brie 18, HenriqueSimionca 13, Ciprian Albu 9, GiorgiosGerostathis 5 și Mihail Kracz 2 puncte.

În cea de a doua întâlnire a acestui sfârșit de săptămână, ”U” a fost întrecută duminică, tot în deplasare, de una dintre principalele candidate la promovarea în Liga Națională, Știința București cu 97-61.

La întoarcerea acasă, antrenorul Vlad Bota a declarat pentru u-cluj.ro:

„Am încheiat meciul restanță de la Brașov și ultima etapa cu Știința cu o victorie și o înfrângere. A fost greu, jucând două meciuri, în două zile consecutive, meciuri intense și solicitante fizic. Am terminat sezonul pe locul 5, în principal pentru că am pierdut din neatenție două meciuri din deplasare, meciuri importante pentru calificare: cel cu Sibiu și cel cu Agronomia. Altfel puteam participa și noi la Turneul Final. Ne bucurăm însă, la final, după ce tragem linie, că sportivii noștri au fost remarcați și apreciați în acest sezon competițional. Cel mai bun exemplu este Mihnea Tudor Brie care a fost cel mai bun marcator și cel mai bun recuperator în sezonul regulat al Ligii I. Însă performanța lui nu ar fi fost posibilă fără susținerea coechipierilor care l-au pus în valoare,acesta fiind încă un motiv pentru care felicit întreaga echipă pentru efortul colectiv depus în acest sezon.”

Comments

comments