Rugby masculin, Liga Națională, etapa a 2-a

”U” Elbi a întâlnit sâmbătă, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu pe SCM USV Timișoara în cadrul etapei a 2-a a Ligii Naționale de rugby Kaufland.

Elevii lui Cristian Săuan au început bine meciul cu o lovitură de pedeapsă transformată de căpitanul Toma Mîrzac și în minutul 4 era 3-0. Apoi însă oaspeții au preluat treptat inițiativa și au pus puncte după puncte pe tabelă, la pauză aceasta arătând 24-3 în favoarea bănățenilor.

La fel ca în meciul precedent de la Baia Mare, repriza a doua a început cu un joc mai echilibrat în primele 10 minute în care ambele echipe au reușit câte o încercare, pentru ”U” Elbi punctând Teodor Ursu cu transformare a aceluiași Toma Mîrzac. Până la final oaspeții au mai reușit două eseuri transformate și jocul s-a încheiat cu 45-10 pentru SCM USV Timișoara.

La final antrenorul Cristian Săuan a declarat pentru u-cluj.ro: „Am anticipat că va fi o partidă dificilă. Cred totuși că puteam să obținem ceva mai mult de la acest meci în ceea ce privește scorul. Am intrat de la început cu o atitudine destul de bună, din păcate nu am menținut o presiune constantă în joc. Am cedat în faze în care trebuia neapărat să marcăm, fără nici o scuză. Am irosit situații foarte bune de joc din poziție de atacant. Schimbările rapide și nejustificate de la atacant la apărător și invers ne-au penalizat constant. Am cedat metri importanți de teren adversarului oferindu-i posibilitatea să se regrupeze rapid pe contraatac și să ne marcheze. Greșeli și penalizările prea multe nu aduc nimic bun în altfel de partide și plătim prea mult, o mare parte din energie o consumăm pe încercarea de restabilire a echilibrului in joc. Iar în acest meci am fost de prea multe ori în astfel de momente. Asta e, vom analiza ce nu a funcționat cum ne-am dorit, vedem ce jucători accidentați avem și cât de repede pot fi recuperați, cum stăm la nivel de lot disponibil de jucători pentru că ne așteaptă un meci în deplasare care se anunță la fel de dificil ca și cel de ieri.”

În runda a treia, ”U” Elbi Cluj-Napoca va întâlni sâmbătă în deplasare pe Steaua București.

Comments

comments