Reunire cu mulți tineri în echipa de volei masculin

Echipa de volei masculin Universitatea Cluj s-a reunit astăzi în vederea pregătirii noului sezon al Diviziei A1. Cu un lot din care fac parte mulți jucători tineri dar și cu un nou antrenor, ”U” pornește la drum cu gânduri îndrăznețe și speranțe pentru o evoluție superioară celei din sezonul precedent.

La reunire, antrenorul principal Bogdan Nicolae a declarat pentru u-cluj.ro: „Sunt absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Cluj-Napoca și ca urmare cunosc bine Clubul Sportiv Universitatea ale cărui echipe de volei le-am urmărit în ultima perioadă. Avem un lot tânăr și îmi doresc ca împreună să formăm o echipă cât mai competitivă, să producem cât mai multe surprize în sezonul viitor iar apoi să ajungem să ne batem cu echipele bine cotate din Divizia A1. Pe băieți îi știu în mare parte, i-am văzut la lucru în campionatul trecut iar în ceea ce privește noii veniți știu câte ceva despre ei dar ne vom cunoaște mai bine în zilele care urmează, în sala de antrenament, acolo unde vom munci la crearea unei echipe competitive pentru noul sezon.”

Bogdan Nicolae a antrenat între 2010 și 2012 echipa de Divizia B UMF Cluj-Napoca, apoi timp de 8 ani a fost antrenor secund la Volei Municipal Zalău, echipă  cu care a câștigat un titlu de campion, șase de vicecampion, două cupe ale României și a obținut câteva rezultate notabile în cupele europene. Între 2020 și 2022 a pregătit echipa de juniori CSS Zalău iar în  sezonul precedent a fost antrenor secund la lotul național masculin sub 17 ani.

Jucător de bază în campionatul trecut, Radu Tănase a spus la rândul lui: „Am așteptat cu nerăbdare reluarea pregătirilor și ne dorim evident să avem un sezon mai bun decât precedentul. Avem acum un lot tânăr, cu jucători noi care sperăm să se încadreze repede în colectiv și să reușim să omogenizăm echipa în așa fel încât evoluțiile noastre să crească în calitate de la un meci la altul. Noi i-am primit pe noii sosiți cu brațele deschise și ne dorim să realizăm acea chimie a relațiilor de joc în folosul echipei și pentru rezultate cât mai bune.”

Alexandru Someșan, unul dintre tinerii voleibaliști care vor face parte din lotul lui ”U” vine de la Bistrița unde a evoluat în competițiile juniorilor: „În sezonul trecut am jucat cu echipa în trei turnee finale: la speranțe am câștigat bronzul, apoi la cadeți ne-am clasat pe locul 5 iar la juniori pe locul 4. Îmi doresc să prind cât mai multe minute în teren și să demonstrez că pot face față la nivelul Diviziei A1 chiar dacă este primul meu an pe prima scenă a voleiului masculin românesc. Universitatea este un club de mare renume, are la volei masculin un lot redutabil căruia ne-am alăturat acum noi, câțiva juniori, care sperăm să colaborăm bine și să ne integrăm în echipă cu rezultate din cele mai bune.”

Absolvent a două facultăți, sport și kinetoterapie, Andrei Cîrlogănescu este înscris și la două masterate și s-a aflat de câteva ori de cealaltă parte a fileului în meciurile cu ”U”: „Timp de trei ani am activat la SCM Craiova, în prima divizie, după ce am fost selecționat la loturile naționale U18 și U19. Am câștigat o mulțime de medalii în timpul junioratului și am venit aici cu gândul de a munci serios pentru a prinde un post de titular în formație. Am jucat de multe ori împotriva noii mele echipe, în meciuri amicale dar și oficiale și mă bucur să fiu aici, la un club cu așa o tradiție și care dorește să facă performanță an de an.”

Comments

comments