Protocolul de colaborare CS ”U” – FC ”U” a fost semnat

În cadrul conferinței de presă desfășurată marți, 10 martie, la sediul Clubului Sportiv Universitatea, directorul acestuia Ovidiu Vasu și directorul FC Universitatea Daniel Stanciu au semnat Protocolul de Colaborare între cele două entități sportive. Acest act prevede strângerea legăturilor de colaborare între cluburi în scopul dezvoltării activității fiecăruia dintre ele și a identificăriii căilor de acțiune privind o mai bună finanțare a sportului în județul Cluj.

Dl Ovidiu Vasu a declarat în preambul că:

Am organizat această conferință de presă ca urmare a inițiativei d-nului Daniel Stanciu. Secția de fotbal Universitatea Cluj a plecat de la clubul mamă în 1992 ca urmare a unui ordin al Ministerului Învățământului din acea vreme conform căruia toate secțiile de fotbal de la cluburile studențești se vor reorganiza și vor căpăta personalitate juridică distinctă. Actualul FC Universitatea este urmașul secției de fotbal a Clubului Sportiv Universitatea. Ce se întâmplă acum, după părerea mea, este o situație firească și putea să se întâmple mai de demult. Este bine că se întâmplă acest lucru și sper ca împreună să fim mai puternici și mai iubiți de toată lumea. Avem aici un protocol de colaborare care trasează niște linii generale de colaborare între cele două cluburi. Eu sunt foarte încântat că domnul Stanciu a avut această inițiativă, să se apropie cluburile, pentru că așa este și normal și să incercăm împreună să ne facem o viață mai bună.

La rândul său, d-nul Daniel Stanciu a arătat că:

Ideea acestui protocol mi-a venit și îmi pare bine că am găsit un corespondent în domnul Vasu. Este defapt un Protocol-Manifest prin care încercăm să atragem atenția oficialităților locale și guvernamentale că sportul românesc are nevoie de mult mai mult. Are nevoie de mai mult sprijin nu numai financiar ci și în ceea ce privește bazele sportive. Pentru că și noi la fotbal ne confruntăm cu foarte multe probleme. Nu avem baza noastră, există un nproiect pe care încercăm să-l punem acum la punct de a crea o bază de pregătire a Clubului de Fotbal Universitatea Cluj, dar este un drum foarte lung. Avem nevoie de sprijinul oficialităților locale deoarece sportul clujean a dat întotdeauna sportivi de performanță nu numai în fotbal ci și la celelalte discipline. Bineînțeles că încercăm prin acest protocol să facem un schimb de experiență în ceea ce privește și tehnicienii și toată forța pe care o are Clubul Sportiv în acest moment, toată logistica să vină să ne ajute și pe noi în dezvoltarea Clubului de Fotbal să facem performanță. Cred că împreună putem să facem mult mai multe. Împreună suntem mult mai puternici, împreună suntem ”U” și împreună cred că putem sensibiliza pe toată lumea și să găsim varianta necesară pentru a crea niște cluburi puternice, deoarece tradiția există, baza există.

 

Comments

comments