Povestea voleibalistului care şi-a lansat propria aplicaţie

Adrian Pop este voleibalist la ”U” Cluj, iar în timpul liber lucrează ca şi IT-ist la un office pe care l-a deschis împreună cu prietenii săi, tot voleibalişti, unde şi-au lansat propria sa aplicaţie, Plan Me.

Pasiunea pentru volei o are încă de la 14 ani, a jucat timp de câţiva ani la o echipă din oraşul natal, însă la 19 ani s-a mutat la Cluj pentru a-şi urma pasiunea, voleiul, dar şi studiile in domeniul tehnic. În 2012 a intrat în componența echipei de volei masculin a ”U” Cluj, unde a reuşit să avanseze şi să se formeze ca sportiv.

Pe lângă sport este pasionat de tot ceea ce ţine de tehnologie: computere, codat, aplicaţii şi softwares. Pentru că nu voia să renunţe la sport, dar nici la IT, a decis, împreună cu câţiva prieteni, să pună bazele unui mini-office, aşa cum îi place lui să îl numească.

A.P. Având un program destul de încărcat cu antrenamentele, nu am putut să mă angajez la o firmă şi am zis că încerc cu 2 colegi să facem un office, un birou cu 4 desk-uri şi 4 oameni.

Când nu este pe terenul de volei, se află la birou sau la munte. De la design de site-uri la găzduire şi până la construire de aplicaţii – astea sunt proiectele la care lucrează alături de colegii săi. Unul dintre cele mai mari proiecte a fost construirea site-ul propriului club, C.S. Universitatea Cluj. Lucrurile au decurs bine, aşa că următoarea pe listă a fost o aplicaţie a cărui concept urma să ajute mii de viitoare mirese din România. Se numeşte Plan Me şi funcţionează ca un planificator digital al nunţii tale. Nu te îndrumă doar cu paşii esenţiali pe care trebuie să-i faci în pregătirea nunţii, ci îţi oferă suport şi în organizarea invitaţiilor, importarea acestora din contacte, aranjarea la mese şi descărcarea în PDF a listei finale. Poţi chiar să creezi invitaţii online şi să le trimiţi mai departe prietenilor.

A.P. Ideea cu Plan Me-ul a venit de la un prieten, de data asta mai vechi, care nu are treabă cu tehnologia. A zis să facem invitaţii de nuntă online şi de acolo au venit alte 1000 de idei.

Deşi au existat tentative de lansare şi acum doi ani, aplicaţia a devenit disponibilă încă din primăvara lui 2017. În aceste luni, echipa a reuşit să strângă sute de furnizori din domeniul foto-video, catering, dj, trupe live şi aranjamente florale din patru oraşe ale României: Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Oradea. Tot ce trebuie să faci este să îţi alegi oraşul, data şi domeniul pe care îl cauţi, iar aplicaţia îţi oferă o listă lungă de furnizori din care poţi alege. Aplicaţia este una smart, deci poţi sincroniza toate informaţiile din aplicaţie cu cele ale partenerului tău. În cele 8 luni de când este disponibilă, aplicaţia a ajuns la 2000 de descărcări pe Google Play şi AppStore.

Pentru viitor, Adrian Pop şi echipa sa pregătesc alte noi funcţionalităţi care să facă mai uşor procesul de organizare al unei nunţi.

Comments

comments