Pera: „O victorie muncită și pe deplin meritată”

 Foto: Silviu Cristea

Foto: Silviu Cristea

Handbalistele Clubului Universitatea Cluj au câștigat meciul de pe terenul propriu disputat în compania formației CSU Danubius Galați. „Alb-negrele” s-au impus cu scorul de 25 la 18 (14-7) în meciul jucat duminică, 5 martie în Sala Polivalentă și a contat pentru etapa a 20-a a Ligii Naționale. Pentru ”U” Cluj au înscris în poarta gălățencelor Cristina Laslo (9), Diana Puiu (7), Reka Tamaș (3), Alexandra Dindligan (2), Abigail Vălean (1), Florina Chintoan (1), Laura Popa (1) și Sonia Vasiliu (1).

„O victorie muncită și pe deplin meritată împotriva unei echipe a Galațiului care a făcut câteva transferuri aducând trei jucătoare străine în vederea realizării obiectivului de a se menține în Liga Națională. În aceste condiții, ne așteptam la un joc dificil având în vedere că în turul campionatului Galațiul a câștigat împotriva Clujului, însă fetele au data dovadă de caracter, au abordat jocul cu maximă seriozitate, au fost determinate în special în faza de apărare, acolo unde am fost foarte exacți în prima repriză și nu am dat foarte multe șanse adversarului să se apropie de poartă, am închis foarte bine culoarele, am fost compacți, am blocat bine, lucru ce ne-a dat încredere și ne-a creat un avantaj liniștitor în vederea realizării obiectivului pentru acest meci de a obține cele trei puncte puse în joc. În ceea ce privește faza de atac, am fost mai exacți, însă mai avem de lucru cu privire la finalizare, în special relația unu la unu. Felicit fetele pentru abordarea jocului, pentru disciplină, pentru unitate și vreau să cred că această victorie le va da mai multă încredere în vederea abordării următoarelor jocuri”, a declarat tenicianul clujencelor Florentin Pera.

După 20 de runde disputate din campionat, ”U” Cluj ocupă locul 8, cu 18 puncte, la egalitate cu locul 9 ocupat de  CSM Bistrița, dar cu un golaveraj superior față de aceasta. Urmează o pauză de trei săptămâni în Liga Națională, urmând ca în etapa următoare, programată pe 23 martie, echipa de handbal a Universității Cluj să evolueze pe terenul sălăjencelor de la HC Zalău.

În ceea ce privește echipa de handbal masculin a CS ”U” Cluj, aceasta a obținut un punct din confruntarea de la Universitatea Craiova. Handbaliștii clujeni au încheiat la egalitate, scor 28-28, meciul din cadrul etapei a XVI-a a Diviziei A, Seria B, după ce la pauză conduceau cu două goluri, scor 18-16.

Comments

comments