Patru medalii obținute de atleții universitari la Campionatele Balcanice

Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, în colaborare cu Federația Română de Atletism, a organizat sâmbătă și duminică, 19 și 20 septembrie 2020, întrecerile Campionatelor Balcanice de Atletism pentru seniori în aer liber, ediția a 73-a. Competiția s-a desfășurat pe Cluj Arena și s-a bucurat de prezența a aproximativ 300 de sportivi din 12 țări (Bulgaria, Ucraina, Armenia, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Turcia, Bosnia și Herțegovina, România și Croația).

Țara noastră a fost prezentă cu o delegație formată din 64 de sportivi, iar în cele două zile de concurs România a cucerit 29 de medalii: 8 de aur, 14 de argint și 7 de bronz.

De la secția de atletism a Clubului Sportiv Universitatea Cluj au fost selectați să participe trei sportivi care au obținut patru medalii, trei de argint și una de bronz.

În prima zi de concurs, atleta universitară Sanda Belgyan a cucerit medalia de bronz la 400m garduri, cu 58.40 s. Locul 1 a fost ocupat de Viktoriia Tkachuk (Ucraina) – 55.58 s, iar locul 2 de Mariia Mykolenko (Ucraina) – 57.43 s.

Duminică, sportivii noștri au obținut trei medalii de argint. Camelia Gal s-a clasat pe treapta a doua a podiumului la proba de 200 m cu timpul de 23.88 s. Medalia de aur a fost obținută de Inna Eftimova (Bulgaria) – 23.81 s, iar pe locul 3 s-a clasat Elif Polat (Turcia) – 24.35 s.

Sanda Belgyan și Camelia Gal, alături de Adina Cîrciogel și Bianca Anton au alergat la proba de ștafetă 4×400 m, iar cu timpul de 3:38.60 min, România a cucerit medalia de argint. Locul 1 – Ucraina – 3:34.21 min și locul 3 – Bulgaria – 3:57.10 min.

Atletul Robert Parge a făcut parte din ștafeta masculină de 4×400 m, alături de Mihai Vasiliu, Vlad Dulcescu și Mihai Pîslaru, care a obținut medalia de argint (3:08.28 min). Locul 1 – Turcia – 3:06.35 min și locul 3 – Ucraina – 3:08.53 min).

Competiția i-a avut ca și oaspeți de onoare pe Lord Sebastian Coe – președintele World Athletics, pe Dobromir Karamarinov – președintele Federației Bulgare de Atletism, al Asociației Balcanice a Federațiilor de Atletism, prim-vicepreședinte al European Athletics, actualmente, președinte interimar al acestui for, și pe Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului din țara noastră!

Rezultatele complete ale competiției le puteți vedea pe site-ul oficial al Federației Române de Atletism: www.fra.ro.

Comments

comments