Începe Divizia A la handbal masculin – interviu Liviu Hossu

 Foto: Brădeanu Photography

Foto: Brădeanu Photography

Vineri, 16 septembrie, Universitatea Cluj va juca cu AHC Potaissa Turda DivA în startul Diviziei A la handbal masculin. Liviu Hossu, managerul echipei, a vorbit în interviul acordat site-ului u-cluj.ro despre auspiciile sub care ”U” pornește la drum.

Domnule Liviu Hossu, pentru început, cum caracterizați evoluția echipei în sezonul trecut?

După experiența din Liga Zimbrilor pot, fără a fi subiectiv, să trag concluzia că acolo, în prima ligă, este locul Universității Cluj. Și am să explic: am acumulat puncte, am câștigat în deplasare, ne-am calificat în primele opt echipe în Cupa României și am făcut totul cu un buget foarte mic în comparație cu celelalte echipe. Sper ca în următorii doi ani să reușim să cooptam sponsori și parteneri din comunitate pentru că  ”U” Cluj poate mult mai mult în handbal. Acum, la început de nou drum, se cuvin mulțumiri sponsorilor care ne-au susținut chiar și în contextul pandemiei: Meron, Pralina, SDC Properties, Ducfarm, Merasport, Silsma.

Ce vă propuneți pentru noul sezon de Divizia A?

Obiectivul nostru este să promovam din nou în Liga Zimbrilor și nu oricum ci câștigând toate meciurile în divizia A. Și asta în paralel cu creșterea unor jucători tineri cu care să putem face față în primul eșalon. Pentru a îndeplini aceste obiective este nevoie să muncim mult și deștept și știu că nu va fi ușor.

Cine sunt cei care vă vor fi alături pe acest drum despre care chiar dumneavoastră spuneți că nu va fi unul ușor?

Imediat după finalul sezonului am urmărit păstrarea jucătorilor de valoare și formarea unui staff care să crească tineri handbaliști de valoare. Singura „pierdere” a fost Călin Hossu, fratele meu, care a rămas pe prima scenă și a semnat cu CSM București.

Ionuț Ramba va fi antrenor și jucător. El a rămas alături de noi după ce a fost unul din componenții de bază ai echipei în campionatul trecut. Este un sportiv determinant, cu multă experiență, a evoluat în Bundesliga și are multe selecții la echipa naționala. El este numărul 1.

Răzvan Szopka va fi portar dar și antrenor cu portarii. Răzvan este o revenire care ne bucură, el a făcut parte din lotul Universității atunci când ”U” era pe locul 5 în campionat și se bătea la accederea în cupele europene. Răzvan, care va fi responsabil cu portarii și ne va ajuta și în poarta, și-a ales 2 juniori de perspectivă, unul din Cluj, Vlad Brătianu și celălalt din Baia Mare, Alexandru Pașca pe care să îi crească avându-l alături pe Vlad Coman, cel care a contribuit decisiv la victoriile din Liga Zimbrilor.

Cristian Coroian va fi director tehnic, un om excepțional pe care îl „împărțim” cu echipa de fete, un om cu mulți ani în handbalul clujean juvenil și de seniori. El va asigura buna desfășurare a competițiilor și respectarea regulamentelor FRH.

În fine, Mihai Bogdan, kinetoterapeut, care după doi ani de internship la echipă este acum pregătit să preia 100% partea de refacere, recuperare și prevenție.

Să trecem la jucători…

Mă bucur mult că jucători ca Laslo, Alexandru Coman, Vlad Coman, Kereki, Adorean, Ramba, au ales să rămână alături de noi. Am păstrat, de asemenea, tinerii de perspectiva: Ostace, Mocioi, Konya, Ghivil, Drăgoi, Coroian și în plus am mai adus câțiva tineri care au terminat junioratul. Ne punem mari speranțe în ei și ca element important în filozofia noastră, ușa rămâne deschisă pentru tinerii handbaliști cu sete de performanță și afirmare.

În final o scurtă concluzie.

Să speram că va fi un sezon reușit și că vom putea consolida secția din punct de vedere financiar pentru a reprezenta așa cum se cuvine Clujul în handbalul masculin românesc.

Meciul dintre ”U” Cluj și AHC Potaissa Turda DivA din prima etapă a Diviziei A, Seria D la handbal masclin se va disputa vineri, 16 septembrie, de la ora 17 în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Comments

comments