Naționala feminină de rugby a ocupat locul 4 la Dnipro

 Sursă foto: Facebook Rugby Europe

Sursă foto: Facebook Rugby Europe

În 23 și 24 iunie a avut loc prima etapă a Rugby Europe 7’s Trophy editia 2018 la Dnipro, în Ucraina. Echipa națională feminină de rugby s-a aflat în grupă cu Israel, Letonia și țara gazdă, Ucraina. Ghindele au câștigat toate partidele din grupă și s-au calificat în sferturile de finală, unde au întâlnit naționala Ungariei.

„Tricolorele” au câștigat partida cu Ungaria cu scorul 31-15, dar în semifinale Olanda le-a pus probleme și au pierdut cu 0-33. Astfel, rugbystele au jucat finala locurilor 3-4 cu Suedia pe care au cedat-o cu 12-19. La finalul acestei etape România ocupă locul 4 cu 14 puncte, iar a doua etapă se va disputa la Szeged, în Ungaria, în 7 și 8 iulie.

Lotul care a participat la prima etapă a Women’s Sevens Trophy:
CS Politehnica Iași: Alina Diniță, Georgiana Gabor, Gabriela Lepciuc, Ana Maria Sandu, Maria Atomi, Simona Roșca, Gabriela Neagu, Gabriela Buciumeanu
CS ”U” Cluj: Adriana Budileanu
CS Agronomia: Emilia Vizitiu
Staff: Alexandru Lupu – antrenor principal, Neculai Tarcan – antrenor secund, Andrei Diaconeasa – kinetoterapeut

În timp ce cele trei rugbyste universitare participau la Campionatul European, sportivele Linda Matei și Simona Colcer, împreună cu directorul sportiv Geta Budălăcean, au luat parte duminică, 24 iunie, la un curs de arbitraj organizat la Cluj-Napoca. Cursul a fost predat de arbitrul internațional Vlad Iordăchescu, Gheorghe Sabău și Călin Cojocnean.

Comments

comments