Mihai Florea – antrenorul secției de Culturism&Fitness

Întâlnirea mea cu lumea sportului a avut loc în jurul vârstei de 12 ani, când am început să practic lupte libere, un sport pe care l-am continuat cu consecvență de-a lungul liceului până în facultate, unde mi-am aprofundat și cunoștințele teoretice despre pregătirea fizică în fitness și culturism.

Am aplicat ulterior toate aceste cunoștințe la sala de fitness din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității „Babeș-Bolyai”, antrenând diverse persoane și sportivi. Astfel că, în 2009, inițiativa directorului Clubului Universitatea Cluj, dl. Ovidiu Vasu, și a profesorului Alexandru Virgil Voicu de a reactiva și a prelua conducerea secţiei de Culturism si Fitness a clubului a venit oarecum firesc.

De atunci, am început să legitimez sportivi cu potențial, în principal dintre cei care veneau la sala de fitness, dar nu numai. Rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate, astfel că din următorul an am avut deja succes la competițiile naționale. Am ajuns în prezent la un număr de peste 50 de sportivi legitimați, care aduc clubului anual peste 25 de medalii naționale și internaționale. Cele mai bune rezultate pe plan internațional sunt două medalii de argint și un bronz la Campionatele Europene de Culturism și Fitness de la Santa Sussana, Spania.

În ultimii ani, aceste rezultate meritorii au menținut Clubul Sportiv Universitatea Cluj, secția de Culturism și Fitness, pe primele 3 locuri în clasamentul cluburilor din țară, în cadrul Federației Române de Culturism și Fitness. Suntem unul dintre cluburile de bază din țară de unde se selecționează an de an sportivi pentru convocarea la lotul național pentru Campionatele Europene, Mondiale şi Balcanice.

Comments

comments