Medalii pentru judoka de la ”U” la Openul European

Serafima Moscalu și Alexandra Pop au reușit clasări pe podium la Openul European de Judo care s-a desfășurat sâmbătă și duminică  în localitatea austriacă Oberwart.

La categoria 48 de kilograme, Alexandra Pop a cucerit medalia de bronz după ce a trecut în primul tur de Abiba Abujakinova din Kazahstan, apoi în sferturi a învins-o pe britanica Amy Platten pentru ca în semifinală să fie întrecută de cubaneza Vanesa Godines Aleman. În finala pentru medalia de bronz, Alexandra Pop a câștigat în fața belgiencei Lois Petit.

Tot cu medalie de bronz a fost încununat și parcursul Serafimei Moscalu care, în limitele categoriei 70 de kilograme, a intrat direct în turul al doilea unde a trecut de Julie Hoelterhoff din Germania, fiind apoi învinsă, în sferturile de finală, de olandeza Donja Vos. În recalificări judoka de la ”U”-CSM Cluj a dispus de o altă olandeză, Silja Kok pentru ca în finala pentru medalia de bronz, Serafima Moscalu să o surclaseze în doar 28 de secunde pe Szabina Gercsak din Ungaria.

La Openul European de la Oberwart au participat 283 de judoka din 37 de ţări, 184 la masculin și 99 la feminin.

Alexandra Pop și Serafima Moscalu, antrenate la ”U”-CSM Cluj de Florin Bercean, Gianina Andreica și Bodo Roland, vor reprezenta din nou România, între 6 și 13 octombrie, la Tashkent, în Uzbekistan, la Campionatul Mondial de Judo pentru seniori.

  • Alexandra Pop
  • Serafima Moscalu
  • Alexandra Pop
  • Serafima Mosccalu
  • alexandra-pop-prim-plan
  • serafima-moscalu-prim-plan

Comments

comments