Medalie de bronz pentru Șulcă la Berlin

Adrian Șulcă, legitimat la secția de judo a Clubului Sportiv Universitatea Cluj, a cucerit medalia de bronz la categoria -73 kg în cadrul Cupei Europene de Judo U18. Competiția s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în zilele de 7 și 8 aprilie, la Berlin, Germania și a aliniat la start un număr de 588 de sportivi, 336 băieți și 252 de fete, din 38 de țări.

Universitarul a luptat în grupa C unde a câștigat disputa cu germanul Fjodor Busik, dar a cedat meciul cu olandezul Levi Karaman Ali. În recalificări, Adrian Șulcă a trecut pe rând de sportivii Martin Soderberg (Suedia), Seymur Soltanli (Azerbaidjan) și Augustin Markovic (Croația). În lupta pentru medalia de bronz Șulcă s-a impus în fața lui Koen Heg din Olanda. Pentru Adrian Șulcă, aceasta este a treia medalie obținută la o Cupă Europeană pentru juniori în acest an, după cea de aur de la Zagreb (Croația) și de argint de la Follonica (Italia).

Tot în weekendul 7-8 aprilie a avut loc și Cupa Europeană destinată juniorilor Under 21 la Lignano, Italia. Cel mai bun rezultat a fost un loc 5 la categoria -78 kg, ocupat de judoka legitimată la ”U”- CSM Cluj – Dinamo București, Alexandra Mazilu.

Comments

comments