Iosif Hercz a primit titlul de „Antrenor Emerit”

Antrenorul secției de box din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Iosif Hercz, a primit din partea Ministerului Tineretului și Sportului titlul de „Antrenor Emerit”.

Născut pe 6 iunie 1952 la Cluj, Iosif Hercz a practicat boxul între anii 1968 – 1975 la CSM Cluj, unde l-a avut ca antrenor pe Maestrul Emerit al sportului Mihalik Iosif, cel mai titrat boxer al Clujului din toate timpurile și unul dintre cei mai tehnici boxeri ai României.

A început să antreneze în anul 1979 la Voința Cluj. A fost tehnician timp de 20 de ani la Clubul Sportiv Armata Cluj, iar în anii 2003 – 2006 a antrenat la CS Győr. În Ungaria l-a avut ca sportiv pe vicecampionul mondial de cadeți, Nagy Andras.

Ca antrenor a a avut rezultate atât naționale cât și internaționale. L-a pregătit pe Turei Alexandru, care a cucerit singurul titlu de campion european la tineret din Cluj, în anul 1969, a fost campion balcanic și de patru ori campionul României la seniori. De asemenea, cu Pajzs Miklos a cucerit titlul de vicecampion mondial la cadeți în 1979.

Secția de box s-a reactivat în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj în anul 2013, cu Iosif Hercz ca antrenor, iar primul titlu de campion național a fost cucerit de cadetul Alin Lingurar la Campionatele Naționale de la Craiova, din luna noiembrie 2013.

„Este o apreciere frumoasă care îmi cade bine, ca la orice antrenor. Este o încununare a vieții, doarece pot să zic că mi-am sacrificat viața pentru acest sport. Toate le-am pus deoparte pentru box. Am făcut sacrificii pentru rezultate și pentru a educa și a forma copii, nu numai ca și boxeri, ci și pentru viață. Anul acesta am avut rezultate bune, iar pentru 2018 îmi doresc să scoatem cât mai mulți campioni și să participăm la cele mai tari turnee internaționale”, a declarat maestrul Iosif Hercz.

Comments

comments