INTERVIU | Titu Turcu: „E meritul băieților”

 Sursă foto: Lorin Gabriel Gozob

Sursă foto: Lorin Gabriel Gozob

Titu Turcu este de patru ani antrenorul secției de tenis a Clubului Sportiv Universitatea Cluj. În acești ani a reușit să formeze o echipă care a crescut încet, iar în 5 octombrie, anul curent, a fost prima echipă din Cluj, care a câștigat medalia de aur la Campionatul Național pe Echipe Seniori. Tot la Campionatul Național, Alex Jecan a reușit să câștige medalia de aur la dublu mixt, alături de Cristina Ene, legitimată la CSA Steaua București. Antrenorul a vorbit pentru site-ul oficial al clubului despre acest parcurs al echipei, dar și despre dificultatea câștigării medaliei.

Domnule Titu Turcu, cum a evoluat echipa de tenis pe parcursul anilor?
Am tot crescut în valoare. La început am luat locul 3, penultimii doi ani locul 2, iar anul acesta am reușit să câștigăm medalia de aur pe echipe. Am mai avut medalii de aur la individual, medalii de argint și bronz la dublu.

Cum a fost Campionatul Național Individual, categoria dublu mixt, și la Echipe?
Jecan a luat aurul la dublu mixt, iar la băieți era de așteptat că va fi dificil. Nu ne-am așteptat să luăm medalia de aur, dar se pare că anul aceasta a fost anul nostru. Am reușit performanțe la care nu am sperat, dar ne bucurăm foarte tare. Cred că e pentru prima dată în istoria Clujului când o echipă de tenis din Cluj câștigă medalia de aur la Naționalele pe echipe Seniori.

Cum ați trăit finala de pe margine?
La un moment dat am avut 3-0 la meciuri. După aceea, s-a făcut 3-2, am fost la muchie de cuțit, dar dublul numărul 1 de la noi, Ungur și Jecan, a câștigat meciul decisiv. Toate emoțiile s-au transformat în bucurie. A fost intens, am tremurat, dar finalul a fost de bun augur.

Care este secretul acestei echipe?
Secretul este că jucătorii și-au dat aportul și au încercat să joace la maximum pentru culorile clubului și se vede rezultatul. Deci ei sunt protagoniștii acestui succes, nu eu. Eu am un aport mic de 10%, iar 90% e aportul lor. Îi felicit încă o dată pe această cale pentru medalia obținută.

Comments

comments