Ilka Fuzesy patinează la patru probe la JOT de la Lausanne

Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj, Ilka Fuzesy, va reprezenta România la cea de-a treia ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Lausanne, în Elveția, în perioada 9 – 22 ianuarie 2020.

Patinatoarea universitară s-a calificat la probele 500 m, 1500 m, Mass Start și Team Sprint, în urma rezultatelor obținute la cele două Cupe Mondiale de Juniori, ce au avut loc în luna noiembrie 2019 la Bjugn (Norvegia) și Enschede (Olanda). Primul start îl va lua duminică, 12 ianuarie, de la ora 12:30 (Ora României) la finala de 500 m feminin la „Ovalul de patinaj viteză de la St. Moritz”.

35 de sportivi vor lua startul în întrecerile de biatlon, bob, hochei pe gheață, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond și snowboarding, zece dintre cele 16 discipline sportive la care se concurează la JOT Lausanne 2020. Țara noastră va fi reprezentată la patinaj viteză de două sportive: Ilka Fuzesy și Ramona Ionel de la CSM Corona Brașov.

Depunerea jurămintelor la ceremonia de prezentare oficială a Echipei Olimpice a României are loc astăzi, 7 ianuarie 2020, începând cu ora 10:00, la Complexul Olimpic Sydney 2000, din Izvorani.

Comments

comments