Handbaliștii au demonstrat pe teren

Echipa de handbal masculin „U” Cluj a ratat la golaveraj promovarea în Liga Zimbrilor în condițiile în care, în ultima zi a turneului de promovare/menținere în Liga Zimbrilor de la Turda, CSM Bacău a avut o prestație sub așteptări în multe momente ale partidei cu CSU Suceava, încheiată cu victoria bucovinenilor cu 20-15.

Băieții noștri și-au făcut datoria până la capăt, au câștigat ieri meciul cu outsider-ul CSU Pitești cu 33-28 adăugându-și cea de a doua victorie în clasament, o partidă în care golurile au fost marcate de Kereki 8, Laslo 7, Alexandru Coman 6, Draia 3, Adoreanu, Milășan și Putnoky câte două reușite iar Hossu, Epure și Coroian au înscris câte 1 gol.

În final promovarea s-a decis în urma unui „clasament în trei” stabilit pe baza golaverajului din meciurile directe în care CSM Bacău are +4, urmată de CSU Suceava +2 și „U” Cluj -6 ceea ce a trimis echipa noastră pe locul 3 în clasamentul final.

Managerul echipei universitare Liviu Hossu, a declarat următoarele:

Sunt foarte mulțumit de evoluția jucătorilor noștri, avem o echipă românească under 23, mulți dintre ei clujeni care s-au bătut de la egal la egal cu echipe mult mai în vârstă și cu titulari străini. În primul meci am bătut Suceava, spre surprinderea tuturor. În partida cu Bacău, selecționata româno-sârbă, o echipă extrem de valoaroasă care a ajuns la baraj exclusiv din cauza confruntării cu virusul Sars-Cov-2, am mers cot la cot. Antrenorul nostru Vladimir Vojvodic a fost și el extrem de inspirat. Cu toate că jocul s-a încheiat la diferență de 9 goluri, am jucat un handbal deschis și frumos. Referitor la meciul care a decis soarta promovării, sunt dezamăgit. În orice țară normală ar urma o investigație atentă și măsuri drastice după un meci Bacău – Suceava”. O echipă net superioară marchează 15 goluri în 60 de minute, 5 goluri în 30 de minute și un gol în 15 minute. Arbitrii au fost delegați in ziua meciului, nu știm de ce a fost schimbat cuplul de arbitri cu doar câteva ore înaintea meciului. În opinia mea au fluierat într-o singură direcție, Suceava jucând fără stresul pasivului sau al pașilor, se mai strecura câte un fault în atac compensat imediat. Pivotul Bacăului, Huta Ștefan, a fost sac de box într-o apărare fără mănuși. Respect Capotă, Saldatsenka, Stretenovic, Crnoglavac și Huta, care au luptat tot meciul, indiferent de scor sau de miză, au vrut să joace handbal. Haide ”U”!

Comments

comments