Gruparea de baschet feminin se deplasează la Satu Mare

Baschetbalistele pregătite de Dragan Petricevic vor juca duminică, 27 noiembrie, pe terenul grupării CSM Satu Mare, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională. Partida din runda a 9-a va lua startul la ora 18:00.

Echipa noastră se află pe poziția a doua a clasamentului, adunând până acum 7 victorii și o înfrângere. De cealaltă parte, trupa sătmăreană ocupă locul șapte cu 2 succese și 7 meciuri pierdute, însă dispune de un lot competitiv care poate pune probleme oricărei formații din campionat.

Întrecerea de baschet feminin se reia după pauza competițională prilejuită de meciurile echipelor naționale.

„Nu sunt nemulțumit, dar nu sunt nici mulțumit de cum au decurs pregătirile în pauza competițională, atât timp în această perioadă a trebuit să ne antrenăm fără trei jucătoare din primul cinci, înseamnă că nu pot să fiu mulțumit. Din păcate, ritmul mare al meciurilor pe care le-am avut în perioada 1 octombrie – 5 noiembrie ne-a costat câteva accidentări. Andra Mandache, Adrianne Ross și Gabriela Irimia, plecată la lotul național, trei jucătoare importante nu au fost alături de echipă în această perioadă, dar noi am continuat pregătirile în vederea meciurilor care urmează și o să vedem la meciul cu Satu Mare ce putem să facem și în ce formulă ne vom prezentă. În orice caz, sezonul este unul lung și aceste probleme sunt accidentări vor apărea nu doar la noi, ci și la celelalte echipe.

E un pachet de două deplasări extrem de dificile, prima pentru că jucăm într-un număr mai restrâns de jucătoare, vom vedea la ora meciului dacă vom utiliza aceste două jucătoare accidentate sau nu, eu sunt de principiul că este mai important sezonul decât un singur meci, dar asta rămâne de văzut.

A doua deplasare, cea de la Târgu Mureș, vine într-o situație imposibilă, uluitoare în ceea ce privește sportul de performanță din Cluj, atât timp cât începând de miercuri și până la plecarea la Târgu Mureș echipa nu se va putea antrena în condiții normale datorită faptului că ambele săli menite să se facă performanță în ele sunt ocupate cu ceva competiții de Moș Nicolae, Moș Crăciun sau de Moș Gerilă, depinde cum privește fiecare. Cred că cei care iau aceste decizii mai degrabă sărbătoresc Moș Gerilă, dar e o situație imposibilă, impardonabilă în care echipele clujene începând de miercurea viitoare până la etapa de sâmbătă trebuie să caute să se antreneze prin parcuri eventual. Neputând să ne antrenăm în condiții normale și Clubul Universitatea neavând posibilități financiare să ne ofere un cantonament de câteva zile, ceea ce în condițiile respective ar fi un lucru de normalitate, noi o să ne antrenăm pe unde apucăm, pe la 8 dimineața, pe la 9 seara.

CSM Satu Mare a făcut investiții uriașe în această vară, la un moment dat s-a vehiculat că din partea Primăriei primește niste sume foarte mari, nu pot să spun exact, eu în general nu sunt adeptul acestor povești despre bugete, nu bugetele joacă pe teren, dar un lucru este cert: Satu Mare este o echipă mai valoroasă decât locul pe care îl ocupă în clasament în acest moment”, a declarat Dragan Petricevic, antrenorul principal al Universității Cluj.

Comments

comments