Gianina Andreica – antrenoare în cadrul secției de judo

Am ajuns în sala de judo datorită fratelui meu la vârsta de 10 ani. A fost suficient să asist la un singur antrenament ca destinul meu să fie scris. Eram fascinată de ritual, de disciplină, de atitudinea domnului profesor Florin Bercean. Am spus-o întotdeauna și o repet: acest om a contribuit cel mai mult la formarea mea. Mi-a fost exemplu, model în viață.

Nu am fost o sportivă „de legendă”, dar mi-am dorit foarte mult să ajung un bun antrenor, un exemplu pentru sportivii mei, cum a fost antrenorul meu pentru mine.

De 18 ani sunt antrenor la Centrul Olimpic, Lotul Olimpic de tineret și Lotul Olimpic de senioare. Am încercat, cred că am și reușit, să obțin cele mai importante rezultate la care tind toți antrenorii: medalii la Campionate Mondiale, Jocuri Olimpice de Tineret și de Seniori (am contribuit puțin la fiecare).

Dar toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără o adevărată „ECHIPĂ”. În toți acești ani am muncit în echipă și vreau să amintesc aici câteva nume importante: Ștefan Vodă, Florin Bercean, Simona Richter, Laura Moricz. De asemenea, vreau să amintesc și mai noua generație: Ana Lazăr-Mititelu, Bodo Roland și Gergely Tamaș.

Pe lângă acești oameni minunați am alături o fuziune de două cluburi importante: Universitatea Cluj – CSM Cluj, iar conducerea acestor cluburi ne-a susținut necondiționat. Niciodată nu am simțit că aș avea „șefi”, ci am simțit întotdeauna că relația director – antrenor a fost mai mult de prietenie, familie, respect etc., iar acest detaliu îl consider foarte imortant atunci când vorbim de performanță.

Să scriu toate performanțele din cei 20 de ani…poate cândva vom scrie o carte! Toate acele rezultate au fost scrise la timpul lor, au fost trăite la maxim cu emoție și bucurie. Azi vreau doar să transmit exact ce simt pentru „Pagina Antrenorului”! Nu vreau să citez din DEX ce reprezintă cuvântul antrenor, ci aș vrea să-l definesc exact după sufletul meu:

ANTRENORUL – părinte, prieten, educator, înțelept, răbdător, impunător, motivator și când toate aceste calități le poți deține și transmite, vei primi din partea sportivilor tăi exact ceea ce îți dorești: RESPECT și PERFORMANȚĂ!

Comments

comments