Fuzesy Ilka, singura junioară din țară cu barem pentru Campionatul Mondial

În perioada 10-25 noiembrie 2018, sportiva legitimată la ”U”-CSS Viitorul Cluj, Fuzesy Ilka, a participat la trei concursuri internaționale de pregătire la Inzell, Germania. La fiecare concurs, Ilka a reușit să doboare recordul național la 500 m junioare 3, iar la ultima competiție a corectat și recordul național la proba de 1000 m. De precizat faptul că la proba de 1000m, patinatoarea universitară este pe poziția 6 în lume în acest sezon.

„International Skatespecials Cup”, concurs destinat exclusiv juniorilor, a avut loc în week-end-ul 24-25 noiembrie la „Inzell Max Aicher Arena” și a strâns la start 249 de sportivi din 4 țări. La acest concurs, Fuzesy Ilka și-a îndeplinit baremurile la trei probe în vederea participării la Campionatul Mondial de juniori din Italia, care va avea loc în perioada 15-17 februarie 2019. La proba de 500m, Ilka a realizat timpul de 42.40 (record național), la 1000m – 1:24,34, la 1500m – 2:11,89 (record național), clasându-se pe prima treaptă a podiumului la toate cele trei probe.

Fuzesy Ilka este singura sportivă din România care are baremul de participare la Campionatul Mondial de patinaj viteză.

„Sunt foarte mulțumit că a realizat baremurile de participare la Campionatele Mondiale de Juniori și are cele mai mari șanse de a participa la Olimpiada de Tineret YOG 2020 de la Lausanne. Talentul, coroborat cu foarte multă muncă și seriozitate, a făcut să fie în primele 10 în lume la categoria ei de vârstă, la toate cele trei probe. Ceea ce este și mai interesant, este faptul că a reușit să bată recordurile realizate de fiica mea în urmă cu 8 ani” a declarat antrenorul sportivei ”U”-CSS Viitorul, Gheorghe Pârv.

Pentru patinatoarea universitară urmează participarea la Cupa României de Patinaj Viteză care va avea loc la Zakopane, Polonia, în perioada 19-21 decembrie.

Comments

comments