Formația de rugby masculin, la startul unui nou sezon

Rugbyștii universitari debutează în noul sezon competițional printr-un meci din play-out-ul Cupei Regelui. Clujenii vor întâlni pe teren propriu formația CS Bucovina Suceava sâmbătă, 5 august, începând cu ora 10:00. Confruntarea va avea loc în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Jocurile în play-out se vor desfășura într-un singur tur, aplicându-se prevederile Tabelei Berger pentru patru echipe participante, după care se va întocmi un clasament de la 5 la 7. Această competiție oferă șansa jucătorilor tineri de a evolua în aceste partide, fiind obligatorie prezența pe Anunțul Oficial al fiecărui meci a minim trei sportivi U23, născuti în 1994 sau mai mici, informează site-ul super-liga.ro.

„Am reușit să aducem niște copii foarte tineri la echipă, pe care ne bazăm anul acesta, avem și jucători cu experiență. Încep meciurile din Cupa Regelui, pe care le luăm ca niște jocuri de verificare. Vrem să vedem dacă sportivii noi se pot integra în echipă, iar la sfârșitul lunii începe SuperLiga. Pentru meciul de sâmbătă, aștept să văd dacă acești tineri sportivi noi aduși se pot integra, dacă pot face pasul de la juniori la seniori. Este un pas foarte greu să ajungi de la juniori la seniori.

Sper ca echipa să se închege cât mai repede, deoarece cu cât mai repede se întâmplă acest lucru, cu atât rezultatele o să apară. Nu atât rezultatele privind câștigarea meciurilor, ci când spun rezultatele mă gândesc la promovarea jucătorilor la loturile naționale de 20 de ani, de U23, chiar și la echipa mare a României, pentru că întotdeauna Clujul a fost un astfel de centru, de promovare a jucătorilor. Cred că spre acele rezultate ar trebui să ne uităm noi. Dacă se întâmplă aceste lucruri, înseamnă că noi am muncit corect.”, a declarat antrenorul principal al echipei de rugby din cadrul Universitatea Cluj, Horia Hîmpea.

Comments

comments