A fi sau a nu fi ”U”?

La sfârșitul lunii noiembrie, s-a vehiculat în mediul online ideea ca echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania să preia, începând cu anul 2017, dreptul de folosință a brandului ”FC Universitatea Cluj 1919”, iar astfel să fie percepută de fani ca parte a familiei Universității Cluj, dobândind legitimitate în fața acestora.

În favoarea acestei idei s-a venit cu exemple din țări europene, unde cluburi precum Bayern Munchen sau Barcelona au în componență atât secții de baschet, precum și secții de fotbal, dar și alte ramuri sportive.

Clubul Sportiv Universitatea Cluj dorește să aducă lămuriri opiniei publice în privința acestei dorințe a părții implicată în cauză, respectiv echipa de baschet reprezentată de domnul Mircea Cristescu, vicepreședintele grupării U-Banca Transilvania.

Subliniem faptul că acele cluburi reprezintă cluburile mamă, care au în grijă mai multe secții sau ramuri sportive. Este evident că la Cluj, clubul mamă, care deține mai multe secții sau ramuri sportive, precum și palmaresul de la înființare, în 1919, este Clubul Sportiv Universitatea. Revenirea echipei de baschet sub emblema celei de fotbal, cu scopul declarat de obținere a mărcii ”U”, s-ar putea face doar sub culorile clubului mamă, respectiv CS Universitatea Cluj.

Prin urmare, trecerea celor de la U-BT sub brandul ”FC Universitatea Cluj 1919” nu este posibilă, echipa de fotbal deținând emblema ”U” pentru ramura sportivă fotbal, celelalte secții sportive, inclusiv baschetul, aparținând de clubul mamă, Universitatea Cluj. Clubul Universitatea Cluj este singurul care poate să dea un plus de valoare echipei de baschet U-BT prin tradiția sa, palmaresul și performanțele deosebite obținute în cei 97 de ani de activitate neîntreruptă.

Comments

comments