Festival de echitație la Castelul Bánffy din Bonțida

În acest weekend, 6-8 septembrie, la Horseville Festival se vor întrece aproximativ 100 de călăreți în cadrul Cupei Federației Ecvestre Române la Concurs Complet, una dintre cele mai prestigioase competiții. Horseville Festival are loc pe Domeniul Castelului Bánffy din Bonțida și se află la prima ediție.

Pe lângă Cupa Federației, care cuprinde proba de dresaj, cross-country și sărituri peste obstacole, publicul va putea urmări activități precum tir cu arcul călare, dresaj ecvestru natural, dresaj canin și dresaj cu păsări de pradă. Copiii se vor putea bucura de zona petting zoo, unde vor interacționa cu ponei, măgăruși, ieduți, dar și de ateliere de pictură, face painting, baloane uriașe de săpun, slime, string art, ateliere de pictat mandale, respectiv plimbări cu ponei.

De la secția de echitație a Clubului Sportiv Universitatea Cluj vor participa 10 sportivi (Nemeș Călin, Budean Andrei, Gherghina Adrian, Gherghina Ariana, Drăgan Ioana, Ema Jentea, Sandra Takacs, Irimia Constantin, Alexandra Cenușă și Popa Ionuț), ei fiind însoțiți de antrenorul Tudor Ciplea. Călăreții universitari vor intra în concurs cu 18 cai: Jumpstar, Tenee de Line, Petruț, Xena, Hera, Kenia, Jeronimo, Cleopatra, McEnroe, Hannah, Electro, Loco II, Eros, Bucura, Quirro T, Tresor de la Cour, Haya și Frida.

Totodată, sportiva universitară Oana Tomoioagă participă la finala Campionatului Național de Anduranță 1*, care are loc vineri și sâmbătă, 6-7 septembrie, în Buftea. Oana Tomoiagă va intra în concurs cu calul Kinan, la proba 90 km.

Comments

comments