Eleftheria Moschatou – adversara ”U” Cluj-Napoca în EuroCup Women

 Katarina Zec - Serbia - Eleftheria Moschatou (foto: https://www.fiba.basketball/eurocupwomen)

Katarina Zec - Serbia - Eleftheria Moschatou (foto: https://www.fiba.basketball/eurocupwomen)

Startul ediției 2023-2024 a EuroCup Women la baschet se apropie cu pași repezi, competiția debutând cu cele trei meciuri din calificările pentru Sezonul Regular.

”U” Cluj-Napoca va întâlni în această fază a întrecerii echipa greacă Eleftheria Moschatou, în primul meci pe teren propriu, joi 21 septembrie de la ora 18 în BT Arena urmând ca returul să aibă loc în sala Sofia Befon din Atena, miercuri 27 septembrie de la ora 20,30.

Echipa greacă se află la a treia participare în calificările EuroCup Women: prima oară în urmă cu doi ani când a întâlnit echipa poloneză Klub Sportowy Basket 25 Bydgoszcz de care a fost întrecută pe teren propriu cu 57-48 și apoi în deplasare cu 74-61. În ediția următoare a competiției, Eleftheria Moschatou a obținut și prima victorie în EuroCup, în deplasare la formația slovacă BK ŠKP 08 Banská Bystrica, pe care a învins-o cu 72-71 dar în fața căreia s-a înclinat în meciul retur cu 61-58.

În această a treia încercare de calificare, elenele speră să fie mai norocoase dar au și alcătuit o echipă competitivă din care fac parte două jucătoare din Serbia, Katarina Zec și Teodora Turudic dar și două americance Emily Kiser și Caitlin Bickle. Dintre noile achiziții, Katarina Zec pare a fi cea mai importantă, jucătoarea din Serbia fiind participantă în 2022 la ediția de la Sydney a Cupei Mondiale de Baschet feminin.

Comments

comments