Echipa de scrimă CS ”U” Cluj, medalie de argint la Cupa României

 Sursă foto: Federația Română de Scrimă

Sursă foto: Federația Română de Scrimă

În Sala „Ana Pascu” (Floreasca) din București a avut loc Cupa României la floretă pe echipe seniori, masculin și feminin. Doar cinci echipe au luat startul concursului, printre care și CS Universitatea Cluj, care a obținut locul 2.

Sferturile de finală au programat un singur meci, în care CSA Steaua a învins cu 45-28 pe CSTA. În semifinale, CSU Poli Timișoara 1 a eliminat CSA Steaua cu 45-39, iar CS ”U” Cluj a dispus de CSU Poli Timișoara 2 cu 45-31. În ultimul act, deși au controlat mai bine de jumătate din meci, conducând cu 30-28 după releul al șaselea, clujenii au pierdut următoarele două relee și Timișoara conducea cu 40-36.

În releul decisiv, Radu Dărăban a recuperat din diferență, dar nu l-a putut învinge pe Benjamin Bodo decât cu 8-5 și medaliile de aur au mers la Timișoara, CS Universitatea impunându-se la limită, 45-44. În finala mică, CSA Steaua a învins cu 45-28 pe CSU Poli Timișoara 2.

Clasamentul final:
1. CSU Poli Timișoara 1 (Mihai Barbînță, Benjamin Bodo, Mihai Tănase, Eugeniu Vadaniuc),
2. CS ”U” Cluj (Radu Dărăban, Sebastian Flucuș, Vlad Poroșniuc, Gerard Tuzhanyi),
3. CSA Steaua București (Alexandru Pîrva, Silviu Roșu, Vlad Roșu, Alexandru Sîrb),
4. CSU Poli Timișoara 2 (Teofil Moisuc, Valentin Niță, Iulian Teacă),
4. CSTA București (Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică, Ștefan Marin, Gabriel Pavel).

Cupa României la feminin a fost câștigată de CSA Steaua 1 (Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Andreea Maria Gheorghe, Anca Săveanu).

Sursă: Federația Română de Scrimă.

Comments

comments