Echipa de handbal masculin se pregătește intens pentru Liga Zimbrilor

Echipa de handbal masculin Universitatea Cluj se află în plină perioadă de pregătire pentru debutul în Liga Zimbrilor, debut care va avea loc la sfârșitul lui august, odată cu meciul de pe teren propriu cu Steaua București.

Câțiva dintre cei care vor evolua în sezonul viitor pentru ”U” au avut amabilitatea de a oferi scurte declarații pentru u-cluj.ro:

Alexandru Coman: „Revenim pe prima scenă a handbalului românesc cu gândul de a face o figură frumoasă. Și asta pentru că în acest sezon avem o echipă bună, echilibrată, în componența căreia sunt atât tineri cât și jucători cu experiență care pot aborda cu succes meciurile din prima ligă. Perioada de pregătire este una dificilă în care muncim din greu dar suntem convinși că eforturile noastre vor da roade și ne vom prezenta în campionat la un nivel competitiv.”

Sergiu Makaria: „Mă simt excelent la ”U”, colegii m-au primit foarte bine, mai ales că pe mulți dintre ei îi cunosc de la juniori. Suntem destul de mulți jucători noi așa încât prioritatea este omogenizarea echipei, încadrarea noastră în sistemul de joc, lucruri care se vor regla și mai bine în meciurile amicale. Apoi, în prima etapă dăm piept cu Steaua, un prim test dificil care ne va arăta și nivelul la care ne situăm în raport cu echipele de frunte din Liga Zimbrilor și pe care sper să îl trecem cu bine.”

Andrei Mureșeanu: „Am venit cu gândul de a pune umărul la clasarea ”U” Cluj pe un loc cât mai bun în Liga Zimbrilor. Nu mi-a fost greu să mă decid pentru că îmi place orașul, îmi place echipa, felul în care se prezintă și odată ajuns aici îmi place și modul profesionist în care se face handbal la acest club. În plus, îmi doresc să mă înscriu la o facultate în Cluj-Napoca, probabil la FEFS, și să continui pe ambele planuri, sport și școală. În ceea ce privește debutul în Liga Zimbrilor îmi doresc să ne acomodăm cât mai repede cu jocul din campionat, în special la nivel fizic și să ne folosim atuurile pentru a obține rezultate din cele mai bune.”

Ionuț Ramba:Ne aflăm în plină perioadă de pregătire, mai grea în aceste zile, dar suntem cu toții conștienți de necesitatea acesteia pentru a reuși și a avea rezultate bune. Suntem optimiști că ne vom omogeniza destul de repede și vom reuși să închegăm cât mai curând relațiile de joc în meciurile amicale. Timpul nu ne așteaptă dar suntem în grafic, totul depinde doar de noi de munca la antrenamente și de modul în care ne vom folosi meciurile amicale în așa fel încât să ne prezentăm la un nivel bun în cele oficiale. Avem planificate suficiente partide test în așa fel încât să putem determina unde sunt problemele și să le corectăm pe parcurs. Începem Liga Zimbrilor cu un meci cu Steaua la care așteptăm o sală plină și în care este clar că oaspeții pornesc favoriți. Noi  vom încerca să răsturnăm calculele hârtiei, să ne jucăm șansele noastre și vom face tot posibilul să ne bucurăm împreună cu publicul de un handbal de calitate. Îi așteptăm cu drag pe toți suporterii ”U” la sală, membrii galeriei, toți cei cărora le este drag acest simbol și promitem că vom face totul pentru a nu îi dezamăgi.”

Noutățile în lotul echipei noastre de handbal masculin pentru sezonul viitor sunt: Sebastian Baciu (de la CSM București), Sergiu Vlăduț Makaria (de la Minaur Baia Mare), Didi Hrimiuc (de la CSM Focșani), Andrei Totoi (de la Potaissa Turda), Shahoo Nosrati (de la HC Buzău), Andrei Mureșeanu (de la CS Medgidia) și Sven Nivard (de la Politehnica Iași).

Comments

comments