Dragan Petricevic: „Se joacă, este Cupa României și avem și noi atuurile noastre”

 Foto: Jucan Marius Lucian

Foto: Jucan Marius Lucian

Universitatea Cluj va disputa miercuri, 8 februarie, meciul din sferturile Cupei României împotriva formației ACS Sepsi SIC. Partida are loc în cadrul turneului final desfășurat chiar pe terenul acestora, la Sfântu Gheorghe, și va lua startul la ora 20:00. Va fi cel de-al treilea duel din acest sezon între cele două echipe, primele două fiind adjudecate de trupa din județul Covasna.

„Este un meci deschis oricărui rezultat, cu siguranță faptul că jucăm pe terenul primei clasate și campioanei en-titre nu este un avantaj pentru noi, dar nicidecum nu este un motiv să nu ne gândim și la victorie și să ne gândim că acest aspect este cu totul defavorabil. Se joacă, este Cupa României și avem și noi atuurile noastre.

Eu cred că orice meci este foarte diferit dacă îl joci la o diferență de o zi. Cu aceeași echipă în două meciuri, ele sunt diferite. Niciodată nu există două meciuri asemănătoare sau care cel puțin să semene foarte mult între ele.

Pentru mine obiectivul, în modul în care se pronunță acest obiectiv de când sunt în România, are o conotație comunistă. Eu vin în fiecare zi cu același obiectiv, să pregătesc echipa să învingă de câte ori poate, și la fel de bine îmi pregătesc echipa ca să înțeleagă că sportul este o normalitate, nicidecum o sarcină trasată de partid încât să folosim cuvinte de genul ”obiectiv”. Noi venim la sală cu gândul să ne pregătim să câștigăm fiecare meci, dar la fel de bine înțelegem că este sport și niciun meci nu seamănă cu celălalt, așa că nu căutam nici motive să fim prea bucuroși la victorie, dar nici prea distruși moral la înfrângeri. Obiectivul se trasează la începutul sezonului, și nu este un obiectiv care constă în niște cifre de clasament. Obiectivul se induce, trebuie să fie în spiritul echipei, cel puțin așa văd eu orice echipă pe care am antrenat-o până acum, dar la fel de bine văd orice echipă care poartă numele ”U”. Cred că ăsta ar trebuie să fie cuvântul de ordine. Mergem să jucăm de bucurie, de plăcere, să ne măsurăm forțele, să învingem, și să strângem mâna adversarului indiferent dacă am învins sau dacă am pierdut, și să înțelegem că mereu există loc de mai bine.

Mergem pregătiți pentru atmosfera de la Sfântu Gheorghe, este doar o plăcere să joci în fața unei săli pline, chiar dacă îți este ostilă sau nu. Bineînțeles că nu mă aștept să ne încurajeze pe noi, normal că la fiecare atingere a mingii se va pune presiune și vom fi huiduți, dar este foarte important ca totul să se rezume în limitele sportivității și la pur încurajare sportivă. Am mai jucat și am văzut ce înseamnă asta, este un aport uriaș, dar la fel de bine sunt convins că și jucătoarele de la Sfântu Gheorghe știu cât de mult înseamnă acest ajutor și știu că nici ele nu au voie să își dezamăgească suporterii.”

Comments

comments