Dragan Petricevic, noul selecționer al naționalei de baschet feminin

Consiliul Director al Federației Române de Baschet l-a numit pe Dragan Petricevic ca antrenor principal al echipei naționale de baschet feminin. Dragan Petricevic va continua să antreneze în paralel și echipa de club, iar Mircea Nuțescu (kinetoterapeut) și Milan Medvedj (scout) sunt ceilalți membrii ai staff-ului echipei clujene care vor activa alături de Dragan Petricevic la națională.

Noul staff-ul al echipei naționale este compus din:
-Dragan Petricevic – antrenor principal
-Attila Veres – antrenor secund
-Miljan Medved – scout
-Mircea Nuțescu – kinetoterapeut / preparator fizic
-dr. Lucian Chetan – medic
-Claudiu Fometescu – antrenor federal
-Traian Racu – team manager

„Nu se refuză oferta de a antrena echipa națională. Există o bucurie și o mândrie pentru simplul fapt că pot să reprezint țara pe care, eu ca și cetățean, o consider ca a mea. Obiectivul tuturor este calificarea la Women’s EuroBasket 2019. Sunt realist și știu că pornim, după părerile specialiștilor, cu șansa a treia deoarece sunt echipe puternice în grupă precum Franța și Slovenia. Ca să ne calificăm trebuie să terminăm grupa pe locul unu sau cu un rezultat bun pe locul doi fiindcă cele mai bune șase echipe de pe locul doi se califică. Sunt optimist și încrezător, dar va depinde și de starea de sănătate a jucătoarelor atunci când vom începe campania de calificare”, a spus Dragan Petricevic.

Sârbul Miroslav Popov a fost cel care a ocupat postul de selecționer în campania de calificare la EuroBasket Women 2017. Primul meci al preliminariilor Women’s EuroBasket 2019 pentru naționala de baschet feminin va avea loc în 11 noiembrie la Arena ,,Antonio Alexe” din Oradea contra Sloveniei.

Comments

comments