Dragan Petricevic: „Îmi doresc să ajungem să jucăm cu Sepsi încă cinci meciuri”

 Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Gruparea de baschet feminin de la CS Universitatea va disputa sâmbătă, 18 martie, un meci foarte important pe teren propriu împotriva campioanei ACS Sepsi SIC. Duelul cu formația din Sfântu Gheorghe va începe la ora 18:00 în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Trupa antrenată de Dragan Petricevic se află pe poziția a doua a clasamentului cu două etape înainte de începerea play-off-ului, la egalitate de puncte cu ocupanta locului trei, CSM Târgoviște. Adversara din acest sfârșit de săptămână este lider detașat, suferind o singură înfrângere în această stagiune.

”U” Cluj a cedat precedentele patru confuntări directe din acest sezon cu gruparea din județul Covasna, ultima dispută terminându-se cu scorul de 79 la 57 în favoarea acesteia. Înainte acestei întâlniri, antrenorul principal al echipei noastre, Dragan Petricevic, ne-a oferit o declarație amplă:

„Meciul cu Sepsi mereu trezește un interes, mai ales în acest sezon, când poate prea repede s-a vehiculat ideea unui derby între cele două echipe, sau o rivalitate în vederea câștigării campionatului între cele două echipe, însă de la bun început am repetat că noi nicidecum nu avem voie să ne pronunțăm că am fi o echipă candidată la câștigarea titlului național, și doar o echipă care din acest sezon vrea să joace un baschet cât mai bun și care vrea să urce în clasament cât de sus se poate și să trezească interesul în primul rând al Clujului în ceea ce privește echipa feminină de baschet. De la acest lucru până la statutul de derby al campionatului s-a ajuns destul de repede și trebuie să îl onorăm și trebuie să ducem această presiune pe noi. La fiecare meci jucat cu Sepsi în acest sezon, cu o echipă foarte bine condusă, structurată, antrenată și foarte frumos susținută, campioana en-titre și a Cupei României în sezonul trecut, echipă cu trofee și rezultate deosebite, jucând împotriva noastră, o echipă care și-a pierdut identitatea sportivă în ultimii zece-doisprezece ani, presiunea a fost pusă pe noi. Nu sunt un antrenor care va căuta vreun alibi vreodată, dar dacă asta este menirea noastră, de a purta acest statut și această presiune, o suportăm. O să ieșim pe teren cu presiunea suplimentară deoarece mereu la meciurile noastre cu Sepsi se spune că noi suntem cei favoriți și nu echipa din Sfântu Gheorghe, având în vedere cele enumerate mai sus.

Îmi doresc să ajungem să jucăm cu Sepsi încă cinci meciuri, și cred că prin asta am spus tot. Nici nu mă gândesc cine poate să aibă avantaje și cine dezavantaje în ceea ce privește meciul de sâmbătă. Deplasări am avut cu toții, sigur că faptul că echipa a făcut acum câteva zile peste 20 de ore pe drum și am avut un meci la Galați nu este un aspect favorabil, dar acesta este sistemul competițional. Nu am dat niciodată vina pe accidentări sau pe alte aspecte, nici când antrenam echipe masculine, vom ieși pe teren și vom juca, doresc să avem în sala plină, în primul rând pentru că de fiecare dată când jucăm la Sfântu Gheorghe vedem o încurajare pe care orice echipă și orice antrenor și-ar dori să o aibă pe terenul propriu. Echipa este susținută frenetic iar lumea stă la coadă la bilete cu o oră înainte de meciuri. Eu îmi doresc ca să fie și la noi multă lume care să vină să susțină echipa pur din motivele sportive și din niciun alt motiv, deoarece locul doi în acest sezon cred că face onoare Clujului.

Jucătoarele vor fi motivate oricum, indiferent de numărul de spectatori, eu voi încerca să iau presiunea pe ele. Singurul lucru pe care l-am cerut de la ele în ultima perioadă este să joace cu zâmbetul pe buze și să găsească plăcerea de a juca, și iată că acest lucru a dat rezultate, venim după patru victorii consecutive. Într-un final, când tragem linie, se pare că motivația rezultatelor va fi cea care va prima și nu vreo altă motivație așa că așa trebuie să abordăm și acest meci. Dacă va fi sala plină, va fi un motiv de bucurie. Fanii trebuie să fie prezenți la meci în număr mare nu pentru adversar, ci pentru că această echipă a luptat și actualmente este pe locul doi. Dacă această poziție nu face cinste Clujului și Universității la o secție care mulți ani de zile a fost inexistentă, atunci nu știu ce ar trebui să umple sala.”

Comments

comments