Dragan Petricevic: „Este nevoie ca întreaga echipă să înțeleagă că nu suntem inferiori”

 Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Baschetbalistele de la CS Universitatea Cluj vor disputa joi, 20 aprilie, prima partidă din seria de cinci posibile din finala Ligii Naționale cu ACS Sepsi SIC. Confruntarea cu numărul unu se va juca pe terenul echipei din Sfântu Gheorghe și va începe la ora 19:00, fiind arbitrată de Fabiana Martinescu, Alexandra Stan și Ciprian Ciocan.

În acest sezon, gruparea clujeană a obținut doar o victorie în cinci meciuri jucate cu Sepsi, 70-57 pe teren propriu în urmă cu o lună. Pentru a ajunge în ultimul act al campionatului, ”alb-negrele” au trecut în semifinale de CSM Târgoviște, în timp ce adversara noastră s-a impus în fața celor de la Olimpia Brașov, ambele finaliste rezolvând în două întâlniri seria semifinală.

Antrenorul formației universitare, Dragan Petricevic, a vorbit Înaintea duelurilor cu Sepsi Sfântu Gheorghe:

Avem probleme de efectiv, dar asta nu înseamnă că vom juca această finală cu gândul că este pierdută înainte să se joace. Una peste alta, se va juca cinci la cinci și cred că avem și noi șansele noastre. Păstrez undeva o doză de realitate, ceea ce nu înseamnă că nu trebuie să încercăm să obținem cât putem de mult din această serie finală. Mă bucur că suntem aici, pentru orice iubitor de baschet din Cluj ar trebuie să fie luată această finală ca o sărbătoare a baschetului feminin, cel masculin a sărbătorit mereu pe bună dreptate. Iată, acum avem și echipă feminină care a ajuns în topul formațiilor din țară și cred că trebuie încurajată la meciurile care urmează, mai ales la cele de acasă.

Noi suntem într-o situație mai specifică, deoarece nu putem să ne antrenăm acolo unde o facem deobicei și toată această perioadă cu sărbătorile la mijlocul ei, între semifinală și finală a fost una mai atipică, dar am găsit locul în care să ne pregătim și o facem, este de văzut ce va însemna asta în vederea meciurilor de la Sfântu Gheorghe și nu doar de acolo. Noi practic nu vom intra în sala de la Cluj decât cu două zile înainte de meciul de acasă, dar haideți să terminăm întâi cu cele din deplasare.

Referitor la elementele necesare pentru ca ”U” Cluj să obțină prima victorie pe terenul grupării din Covasna, tehnicianul bosniac a declarat:

Este nevoie de foarte multă auto-încredere, este nevoie ca întreaga echipă să înțeleagă că nu suntem inferiori, dar la fel de bine acest aspect este foarte dificil de înțeles de către echipă atâta timp cât abordezi meciurile din finală cu un efectiv mai restrâns decât partidele din semifinală. Este nevoie ca echipa să se autodepășească.

Fie că vom obține locul 1 sau 2 la finalul acestui sezon, nu va fi apogeul aceste echipe, ci un punct de plecare pentru următoarele sezoane, așa consider eu. Dacă vom înțelege că e un punct de plecare și că această secție se mai poate dezvolta încă de câteva ori de cât este acum, cu un scop final de a juca în cupele europene, atunci ne vom gândi mai obiectiv. Dacă luăm în calcul doar ce va fi în această finală, gândim greșit. Eu deja de acum mă gândesc ce va fi în sezonul viitor.

Comments

comments