Dragan Petricevic: „Clujul sportiv a demonstrat că merită să aibă echipă campioană”

 Foto: sport-focus.ro

Foto: sport-focus.ro

Formația de baschet feminin din cadrul CS ”U” Cluj a terminat ediția 2016-2017 a Ligii Naționale pe locul 2, după 1-3 la general în finala cu ACS Sepsi SIC. În meciul patru din ultimul act, trupa din Sfântu Gheorghe s-a impus în Sala Sporturilor „Horia Demian” cu scorul de 76-85 (23-20, 14-22, 22-9, 17-34).

Încurajate din nou de o sală plină, jucătoarele Clujului au început bine partida și au condus și la o diferență de 13 puncte în prima repriză, 33-20. La pauză însă, oaspetele aveau un avantaj de 5 lungimi, 37-42. Ulterior, ”studentele” au revenit în avantaj, tabela indicând 70-62 cu 6 minute rămase de jucat. După aceea, formația vizitatoare a preluat frâiele confruntării și a înscris mai multe coșuri consecutive care au făcut ca titlul de campioană națională să le revină acestora.

Pentru ”U” au evoluat în această partidă: Taneisha Harrison 21 de puncte, Dajana Butulija 20 de puncte, Brittany Denson 12 p, Andra Mandache 12 p, Gabriela Irimia 5 p, Teodora Neagu 3 p, Nikki Dixon 3 p, Bianca Voica și Marina Sfîrlea.

La finalul partidei, antrenorul de la Universitatea, Dragan Petricevic, a declarat:

E devreme pentru concluzii, trebuie să calmăm puțin spiritele și să ne odihnim, să ne răcorim puțin. Concluziile preliminare ar fi că avem o echipă de caracter, le mulțumesc jucătoarelor, eu le consider pe ele învingătoare. A fost un public minunat, credeam după meciul trei că nu va fi aceeași atmosferă și aceeași energie, dar iată, Clujul sportiv a demonstrat că merită să aibă echipă campioană și o să facem totul posibil în viitor să o avem.

La scorul de 70-64, cu aproximativ 5 minute rămase din partidă, antrenorul grupării Sepsi SIC a intenționat să-și trimită jucătoarele la vestiare ca o formă de protest la adresa arbitrajului, meciul fiind intrerupt minute bune. La reluarea jocului, oaspetele au reușit parțialul prin care și-au adjudecat trofeul Ligii Naționale. Tehnicianul echipei noastre a făcut referire la acest gest:

Nu am luat titlul, dar timp de 35 de minute când a contat doar baschetul, noi aveam deja scor de 2-2. În acest timp am reușit să depășim o echipă care dincolo de această finală a fost favorită din absolut toate punctele de vedere, prin omogenitate, numărul de jucătoare, posturi mai acoperite și faptul că trei meciuri și treizeci și cinci de minute am jucat de la egal la egal pe alocuri chiar și mai bine, de mai multe ori mai bine, eu consider că victoria ne aparține. După meci, le-am spus fetelor că sunt mândru de ele.

Comments

comments