Două medalii la Campionatul European de Scrabble pentru tineret în limba engleză

Federația Română de Scrabble și FONTIS au organizat, în premieră europeană, o compeție de scrabble dedicată tinerilor jucători de limbă engleză. Sub egida „Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020” și având girul Asociației Internaționale de scrabble WESPA a jucătorilor anglofoni, contingentul de scrabbliști tineri din zona Iașului a fost gazdă primitoare pentru colegii din Anglia, Olanda, Ucraina și Moldova.

Turneul „YES! Youth European Scrabble Championship” – YES! Campionatul European de Scrabble pentru tineret în limba engleză s-a desfășurat în sala mare a Primăriei Iași, „Vasile Pogor” și a reunit la start tot ce are mai bun Europa scrabblistică în acest moment.

Tinerii scrabbliști clujeni s-au descurcat excelent și au ocupat pozițiile 2-4 în clasamentul competiției. Diana Sandu a jucat ultima partidă cu titlul de campioană europeană pe masă, pierzând în final în fața copilului minune al jocului de scrabble britanic, Reuben Moisey. Cristian Caba a ocupat locul al III-lea, dar a câștigat și premiul cel mare – transport și cazare oferite de organizator celui mai bun jucător din turneu ce îndeplinește criteriile Cupei Mondiale de Tineret, care se va desfășura la Kuala Lumpur, în Malaezia, între 29 noiembrie și 1 decembrie 2019.

Pe locul al IV-lea s-a situat Ana Delia Diac, la distanță mică de podium. În clasamentul pe categorii de vârstă, pe lângă Diana (18+ ani) și Cristian (14-15 ani), a câștigat Iustin Enea categoria 16-17 ani, la 18+ ani Delia s-a situat pe locul al 2-lea, iar la 14-15 ani pe locul al 2-lea s-a situat Georgiana Drăgan.

Comments

comments