Doar o victorie în turneul de la Baia Mare

 Foto: facebook European Volleyball Science

Foto: facebook European Volleyball Science

Universitatea Cluj a câștigat cu 3-2 partida disputată sâmbătă, cu Știința București, în cadrul primei etape a returului Diviziei A1 la volei masculin. Întâlnirea a fost una echilibrată, în care elevii lui Romeo Lotei au câștigat primele două seturi, la 20 și respectiv 23 dar le-au cedat pe următoarele, tot la mare luptă, la 22 și apoi la 21. Având de partea lor experiența superioară, băieții noștri s-au impus în setul decisiv cu 15-13 într-o partidă în care s-au remarcat Vlad Negrean, autor a 22 de puncte, secondat de Ciprian Vițelaru cu 16 puncte.

În cel de al doilea meci, ieri, Universitatea Cluj a întâlnit echipa gazdă Știința Baia Mare în fața căreia a cedat cu 3-1. Partida a început sub semnul echilibrului, cu un prim set încheiat în prelungiri în favoarea băimărenilor care s-au impus cu 30-28. Setul doi a fost de asemenea unul disputat, câștigat cu 25-22 de băieții noștri, după care a început să se facă simțită ziua de odihnă în plus a băimărenilor, la care s-a adăugat oboseala acumulată în meciul de 5 seturi jucat de „studenți” în ziua precedentă. Ca urmare, în setul trei Universitatea a mai rezistat doar până la 8-8 după care gazdele s-au distanțat și au încheiat conturile cu 25-15, situație care s-a repetat și în ultimul set, încheiat cu un scor identic, 25-15.

„În ceea ce privește turneul de la Baia Mare ne așteptam la mai mult. În primul meci am dat un punct cadou și am demonstrat că nu am învățat nimic din greșeala din tur, când am facut exact același lucru, fapt care ne-a costat. În al doilea meci putem spune doar că nu am reușit să facem față oboselii acumulate în meciul de 5 seturi anterior, terminat doar cu 22 de ore înainte și nici temperaturii scăzute din sala de joc. Se poate observa cum toți oficialii erau cu gecile de iarnă pe ei. Oricum vom pregăti un memoriu, însoțit de greșelile de arbitraj care ne-au privat de primul set și ne vom adresa conducerii federației. Având în vedere că setul 2 cu Baia Mare l-am câștigat categoric, considerăm că la 2-0 pentru noi, rezultatul meciului ne putea fi clar favorabil. Prin urmare, putem vorbi și de viciere de rezultat”, a declarat managerul echipei Bogdan Unureanu.

În urma acestor rezultate Universitatea Cluj a rămas pe locul 7 în clasament, la un punct distanță de Unirea Dej și cu 4 în fața echipei Știința Baia Mare.

Comments

comments