Cupa României la Judo a venit la Cluj

U CSM Cluj-Dinamo a câştigat Cupa României la Judo – seniori obţinând 3 medalii de aur, două de argint şi una de bronz. Competiția a avut loc sâmbătă, 8 aprilie, în Sala Polivalentă „Antonio Alexe” din Oradea și au participat 138 de judoka de la 29 de cluburi. Pentru Universitatea Cluj, Roxana Ioancă şi Oana Nicolaescu au obţinut medaliile de aur la categoriile 52 kg. şi 57 kg. respectiv Ionuţ Vasian în întrecerea masculină a ieșit învingător la categoria 90 kg. Medaliile de argint au fost cucerite de Ana Maria Ioniță (categoria 52 kg) și Andrei Buda (categ. 100 kg), iar singura medalie de bronz a fost adjudecată de judoka Denis Mititelu la categoria 81 kg.

Duminică, 9 aprilie, aceeași sală din Oradea a Găzduit Finala Campionatului Național Ne Waza Seniori, iar la această competiție sportivii universitari au mai obținut 6 medalii, câte două din fiecare.
Locul I: Roxana Ioancă – categoria 52 kg, Oana Nicolaescu – categ. 63 kg
Locul II: Ana Maria Ioniță – categ. 52 kg, Ionuț Vasian – categ +81 kg
Locul III: Alex Bologa – categ. 66 kg, Denis Mititelu – categ. 81 kg.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, în 8-9 aprilie, 12 judoka legitimați la U-CSM Cluj-Dinamo au participat la două Cupe Europene. La Teplice, Cehia a avut loc Cupa Europeană de juniori U18, unde Adrian Șulcă a obținut un merituos loc III la categoria 66 de kg, din 75 de sportivi participanți la această categorie iar judoka Gabor Gergely s-a clasat pe locul VII la categoria 55 kg. Cupa Europeană de tineret U 21 s-a organizat la Lignano, Italia, iar Răzvan Bodea a ocupat ultimul loc pe podium la categoria 73 kg, Simo Josef s-a clasat la 55 kg pe poziția a V-a, iar Andrada Secrieru și Theodor Băldean au ocupat locul VII la categoriile 57 kg, respectiv 81 kg.

„Având în vedere nivelul ridicat al competițiilor sunt rezultate foarte bune. La un Campionat European nu sunt mai mult de 40 de sportivi pe categorie deoarece fiecare țară are voie să participe cu 2 sportivi, însă aici au participat cu câți au vrut, de aceea au fost 70-80 de sportivi pe categorie, așa că rezultatele obținute, locul 3, locul 5, locul 7, spun ceva, adică suntem acolo în clasament, adunăm puncte deoarece și locul 7 punctează”, a declarat antrenoarea secției de Judo a Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Gianina Andreica.

Sursa: frjudo.ro

Comments

comments