Concursul atletic „Memorial Cluj-Napoca” a ajuns la ediția a 28-a

 Foto: Dan Bodea/ Transilvania Reporter

Foto: Dan Bodea/ Transilvania Reporter

Cluj Arena va fi din nou gazda Concursului Național de atletism „Memorial Cluj-Napoca”, ajuns la ediția a 28-a și programat sâmbătă, începând cu ora 11.

Concursul organizat de Asociația Județeană de Atletism Cluj și devenit tradițional la începutul lunii mai, cinstește memoria unor mari personalități ale atletismului clujean ce vor rămâne pentru totdeauna în amintirea iubitorilor sportului: Ion Moina, Ioan Arnăutu, Gheorghe Kiss, Gheorghe Biro, Sanda Cubleșan, Peter Nagy, Peter Killyeni, Cornel Porumb, Traian Chitul, Maria Cioncan, Nina Pasciuc Țiclete, Simona Stănescu, Iosif Crișan, Kurt Socol, Wolf Socol, Marian Pașcalău, Peter Szekernyes, Zina Otilia Simu sau Mihai Zara. Totodată, cu această ocazie se sărbătorește și „Ziua Mondială a Atletismului” celebrată de întreaga lume atletică în fiecare an la 7 mai.

Dincolo de aspectul memorial și aniversar, scopul competiției este acela de a verifica stadiul pregătirii atleților juniori și seniori la începutul sezonului în aer liber. Concursul se desfășoară în sistem ,,OPEN” și sunt așteptați să participe atleți seniori, tineret, juniori 1, juniori 2 și juniori 3 din toată țara și din străinătate, aceștia urmând să se întreacă atât la feminin cât și la masculin în probele de alergare pe distanța de 100 de metri, 200 de metri, 400 de metri, 800 de metri, 1500 și 3000 de metri, săritura în înălțime, săritura în lungime, aruncarea suliței, aruncarea greutății și aruncarea discului.

Secția de atletism a Clubului Sportiv Universitatea va fi prezentă la ediția a 28-a a concursului „Memorial Cluj-Napoca” prin: Sanda Belgyan, Kanizsay Levente, Darius Cornescu, Sarkany Rachel, Iulian Vele, Adrian Miheșan, Alexandru Teodorescu și Alexandru Chirilă.

Comments

comments