Concurs de echitație la Herneacova

Domeniul Herneacova de lângă Timișoara găzduiește în perioada 13-24 septembrie cel mai mare concurs de echitație din România. Concursul de sărituri peste obstacole „Herneacova International Jumping” este de 3 stele și este organizat de Clubul de Echitație Herneacova sub egida Federației Ecvestre Române și a Federației Ecvestre Internaționale.

La Herneacova International Jumping vor fi prezenţi peste 200 de călăreţi din 19 ţări din Europa şi Asia şi peste 450 de cai. Concursul va avea 42 de probe, cu nivele diferite de dificultate: înălţimea obstacolelor porneşte de la 1,2 metri şi ajunge la 1,5 metri. Premiile puse în joc sunt de 237.900 de euro: 98.000 de euro – în prima săptămână şi 139.900 de euro – în a doua săptămână.

De la secția de echitație a Clubului Sportiv Universitatea Cluj vor participa trei călăreți cu 6 cai. Paul Ionescu va concura alături de Lady Shutterfly, iar Irimia Constantin cu Loco2 la proba de cai tineri. Tot la cai tineri va intra în concurs și universitarul Călin Nemeș alături de Cameron. Nemeș va mai participa la competiția internațională cu încă trei cai: cu Quirro T la concursul de 1* și cu Eros și Dorian Rose la 2*.

Comments

comments