Cantonament al naționalei U20 cu patru rugbyști universitari

 Sursă foto: Pagină Facebook Rugby U Oficial

Sursă foto: Pagină Facebook Rugby U Oficial

Echipa națională de rugby U20 a României se reunește pentru un nou stagiu de pregătire, în vederea participării la Campionatul European. Stejăreii se vor afla în cantonament din 13 februarie până în 21 februarie 2019, la Complexul Sportiv Național Snagov.

Dintre cei 29 de rugbyști selecționați pentru această perioada de pregătire, patru sunt legitimați la echipa de rugby a ”U” Prodvinalco. Grad Claudiu, Mihalache Andrei, Plăcintar Darius și Bocăneț Vlad sunt universitarii convocați de către antrenorul principal al lotului național, Horea Hîmpea.

„Este un stagiu în care vom avea și câțiva jucători noi, pe care nu i-am mai avut alături de noi până acum. În acest cantonament obiectivul este să punem la punct absolut toate detaliile legate de meci, atât pe apărare, cât și pe atac. Dorim să avem două meciuri de pregătire, ca să vedem exact cum răspund jucătorii în condițiile de meci, hotărârile pe care le iau sub presiune, în plus am gândit cele două partide să le jucam la distanța de trei zile pentru a repeta practic programul de la Campionatul European. Doar așa putem vedea cât de repede se pot recupera jucătorii, cum rezistă fizic în a duce două meciuri în trei zile. Este important să avem aceste partide, cu atât mai mult cu cât vom debuta împotriva Spaniei și știm rezultatul care a fost în decembrie”, a declarat Horea Himpea pentru site-ul Federației Române de Rugby.

Campionatul European va avea loc în perioada 27 martie – 8 aprilie 2019 la Coimbra.

Comments

comments