Bronz pentru Marius Dumitru la Balcaniadă

Cea de-a 60-a ediție a Campionatului Balcanic de Cros Individual și pe Echipe a avut loc pe 5 noiembrie la Cuprija, Serbia și a adunat la start sportivi din 13 țări balcanice. Lotul României a fost format din 23 de sportivi, iar de la secția de atletism a Clubului Sportiv Universitatea Cluj a fost convocat Marius Dumitru. Atletul nostru a participat atât la echipe cât și la individual, iar la proba de 8 km  s-a clasat pe locul 14 la individual și a obținut medalia de bronz pe echipe alături de sportivii Andrei Bărbuț (CSU-CSM Timișoara), Daniel Cont (CSU-CSM Oradea) și Nicolae Coman (CSA Steaua București), după Turcia și Israel.

Sportivii turci au dominat în toate categoriile și au luat toate medaliile de aur la echipe. România a mai câștigat o medalie de aur la 3000 m feminin senioare prin Ancuța Bobocel și una de argint cucerită de Roxana Elisabeta Bîrcă și o încă o medalie de argint la 6 km masculin juniori prin Andrei Dorin Rusu.

La competiția balcanică medaliile individuale din cele șase categorii au fost împărțite între Turcia, România și Bulgaria, în timp ce echipele din Turcia, România, Israel, Bulgaria și Croația s-au clasat pe podium la probele pe echipe.

Comments

comments