Aur și bronz la Cupa Europeană de judo U21

234 judoka, 139 la masculin şi 95 la feminin, din 27 de ţări au participat la sfârșitul săptămânii trecute, în perioada 10-11 august, la Cupa Europeană de judo destinată juniorilor U21.

Competiția s-a desfășurat la Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar pentru Clubul Sportiv Universitatea Cluj au punctat doi sportivi.

Judoka U-CSM Cluj, Adrian Șulcă, a cucerit medalia de aur a categoriei -73 de kg, după ce a trecut pe rând de israelianul Kfir Simkovitz, ucraineanul Stanislav Hulenkov, austriacul Uros Nikovic, iar în finală s-a impus în fața lui Claudio Nunes Dos Santos din Luxemburg.

Roxana Oprea și-a trecut în palmares medalia de bronz la categoria -48 kg, după ce a câștigat meciul pentru locul 3 cu Andrea Stojadinov din Serbia. Universitarul Riccardo Stoica a fost aproape de medalia de bronz, însă a cedat în meciul din recalificări în fața lui Alexandru Roman de la CSM Sibiu și s-a clasat pe locul V la categoria -100 kg.

În clasamentul final pe medalii, Ucraina a ocupat primul loc, cu 3 medalii de aur, 2 de argint și 7 de bronz, urmată de România, cu 3 medalii de aur și 7 de bronz. România a participat la această competiție cu 47 de judoka la masculin şi 37 la feminin.

Comments

comments