Atleții ”U” Cluj participă la două crosuri

În această seară de la ora 21:00, în Parcul Central  ”Simion Bărnuțiu” din Cluj Napoca va avea loc a 13-a ediție a Crosului de noapte. Competiția organizată de Asociația Club Sportiv Runners Club va avea loc pe aleea principală din Parcul Central și va cuprinde două probe. Cei 516 de participanți înscriși la proba de 4 km vor lua startul la ora 21:00, iar la 10 km s-au înscris 557 de concurenți, care vor lua startul la 21:45. De la secția de atletism a Clubulului Sportiv Universitatea Cluj vor participa atleții Kanyzsay Levente (4km) și Marius Dumitru (10 km).

Duminică, 11 noiembrie, șase atleți legitimați la CS ”U” vor alerga la cea de-a 29-a ediție a Crosului 15 Noiembrie, care va avea loc la Brașov, pe traseul parcurs de participanţii la Revolta Anticomunistă a Muncitorilor Braşoveni la 15 Noiembrie 1987. Spre deosebire de celelalte ediții, în urma măsurătorilor oficiale din acest an, punctul de start al crosului a fost stabilit în interiorul fostei Uzine de autocamioane „Steagu Roşu” (actualul Parc Industrial Roman) şi coincide, practic, cu punctul unde a izbucnit Revolta Anti-Comunistă din 15 Noiembrie 1987, la Secția 440.

Începând din acest an, Crosul 15 Noiembrie a primit Certificatul oficial de măsurare internaţională din partea AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) și a atras atenţia atleţilor din alte ţări, o serie dintre ei anunțându-și prezența. Printre aceştia se numără atleţi din Germania, Croația, Italia, Irlanda, Cehia, Slovacia și Olanda. De la Universitatea Cluj vor participa sportivii: Marius Dumitru, Kanyzsay Levente, Telekfalvi Krisztina, Iosif Bobiș, Andrei Ivănescu-Gliga și Cristian Tăut.

Comments

comments