Alexandra Uiuiu joacă azi pentru calificarea FIBA Women’s EuroBasket 2021

Olympic Sports Centre din Riga programează astăzi cu începere de la ora 19:45, primul meci al naționalei României din cadrul “ferestrei” din Grupa D a FIBA Women’s EuroBasket 2021 Qualifiers, în compania puternicei selecționate a Italiei. Duminică, 15 noiembrie, de la ora 16:30, acvilele urmează să susțină în aceeași arenă sportivă din capitala Letoniei, partida cu Danemarca. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de Digi Sport 3.

Naționala României, pregătită de antrenorul turc Ayhan Avci, are în componență și pe sportiva legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj, Alexandra Uiuiu.

„Alexandra a încetat antrenamentele cu echipa noastră pentru un motiv special. După câțiva ani de pauză, a revenit la echipa națională și suntem foarte mândri de ea că reprezintă România. Îi dorim Alexandrei mult succes, la fel și întregii echipe pentru cele două jocuri”, a spus Ioannis Koukos, antrenorul ”U” Cluj.

Până în prezent fiecare echipă din Grupa D a disputat câte două partide iar clasamentul arată astfel:
1. CEHIA – 4 puncte (2 victorii)
2. ROMÂNIA – 3 puncte (1 victorie, 1 înfrângere)
3. ITALIA – 3 puncte (1 victorie, 1 înfrângere)
4. DANEMARCA – 2 puncte (2 înfrângeri)

La turneul final FIBA Women’s EuroBasket 2021 se vor califica învingătoarele din cele nouă grupe de calificare, precum și cele mai bune cinci echipe clasate pe locul 2. Mai multe informatii puteti gasi pe pagina oficiala – AICI

Comments

comments