Alexandra Uiuiu, convocată la lotul olimpic de baschet 3×3 al României

Lotul feminin olimpic de baschet 3×3 al României va intra de joi, 4 iunie, pentru următoarele trei săptămani în cantonament de pregătire la Complexul Olimpic “Sidney 2000” de la Izvorani, conform planului de pregătire aprobat de Consiliul Director al FRB și de Comisia Tehnică a COSR pentru perioada 01.06 – 29.07.2020. Pregătirea de la baza sportivă a COSR va fi efectuată cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19.

Pentru această primă acțiune organizată după ridicarea stării de urgență din România au fost convocate urmatoarele sportive: Mărginean Gabriela, Stoenescu Ancuta, Irimia Gabriela, Sipos Anca, Uiuiu Alexandra, Godri-Părău Annemarie, Stanici Florina Gabriela, Pavel Elisabeth, Ursu-Kim Sonia și Walker Ashley. Componența staff-ului tehnic care va fi prezent pe toată perioada cantonamentului de la Izvorani: Alexandru Olteanu (antrenor), Diana Torje (doctor), Mircea Nuțescu (fizioterapeut/kinetoterapeut) și Cristian Olteanu (psiholog).

La finalul acestei acțiuni, componentele lotului olimpic se vor întoarce acasă pentru o săptămână, perioadă în care se vor efectua din nou antrenamente individuale on-line, urmând ca din data de 2 iulie sa revină la Complexul Olimpic “Sidney 2000” de la Izvorani pentru cel de-al doilea cantonament de trei săptămâni, la care va participa și Eli Pavel.

România a obținut calificarea la turneul feminin de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, alături de Rusia, China și Mongolia, grație poziției din clasamentul mondial al federațiilor naționale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019 (n.n. – România s-a situat pe locul 4 în lume și pe locul 2 în Europa în topurile FIBA 3×3). La turneul olimpic urmează să mai participe și alte patru națiuni, care urmează să fie stabilite după disputarea unor turnee de calificare, acestea urmând să se desfășoare cel mai probabil în 2021.

Comments

comments